Peste o sută de elevi de la Școala Gimnazială nr. 25 din București au participat la ore de prevenție și reacție. În cadrul acestora au aflat despre cum se produc arsurile, cum se pot feri de accidente și, nu în ultimul rând, au avut șansa să pună întrebări și să primească răspunsuri de la personal medical specializat. Copiii au fost încântați de prezentarea susținută de echipa „Stop Arsuri” și s-au întrecut să demonstreze ce au învățat de la reprezentanții proiectului. La final toți cei prezenți au primit flyere, broșuri și cărți de benzi desenate cu informații tematice. Seria de evenimente de informare va continua cu alte ore deschise susținute atât în unități de învățământ din județul Ilfov, cât și din București.
Peste 10.000 de copii suferă, anual, arsuri
Pericolul producerii de arsuri la copii este ridicat în România. În special în cazul copiilor mici. Potrivit estimărilor, în fiecare an peste 10.000 copii suferă arsuri care necesită asistență medicală de urgență. De asemenea, copiii și tinerii din mediul rural sunt mai predispuși acestui tip de arsuri. Asta din cauza implicării lor în activități gospodărești. Cum ar fi aprinderea și întreținerea focului, de la vârste fragede.
De altfel, scopul campaniei „Stop Arsuri” este să crească gradul de conștientizare cu privire la incidența și pericolul arsurilor la copii și să educe copiii, părinții și îngrijitorii cu privire la ce pot face pentru a preveni arsurile și cum să reacționeze în caz că cel mic suferă un astfel de accident nefericit. Campania „Stop Arsuri” reprezintă una din tacticile proiectului „Dezvoltarea unui model de prevenție și intervenție inovativ pentru pacienții arși” și face parte din programul „Provocări în sănătatea publică la nivel european EEA Grants 2014 – 2021”.