Ateliere de creație pentru copii. Cum să decorezi cele mai frumoase ouă
În câteva săptămâni creștinii ortodocși sărbătoresc Paștele, așa că cei mici sunt așteptați la ateliere de creație. Copiii vor învăța cum să decoreze cele mai frumoase ouă sau cum să picteze un iepuraș, simbol al acestei perioade.
Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” și Belladona Art îi invită pe cei mici la ateliere de desen și pictură. Acestea sunt o modalitate distractivă de a învăța noțiuni din lumea zoologiei prin intermediul artelor plastice, dezvoltând în același timp și creativitatea, ingeniozitatea, simțul estetic și spiritul de observație al celor mici. Programul este destinat copiilor cu vârste cuprinse între șase și 12 ani, iar atelierele au loc sâmbăta, între orele 10:15 – 11:30, în Sala Atelier a Muzeului Antipa.
În cadrul modulului „Farmecul primăverii” copiii sunt invitați să descopere culorile vibrante ale lalelelor parfumate (20 aprilie), să-l ilustreze pe îndrăgitul iepuraș (13 aprilie) și să creeze un tablou de Paște cu puișori de găină adorabili (27 aprilie). Taxa de participare este de 245 lei / participant, 450 lei / doi frați sau 90 lei / participant / ședință.
Ateliere de pictat ouă
Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal organizează, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor și Primăria Municipiului Oradea, atelierul de educație muzeală „Pictură pe ouă din ceramică”. Activitatea este dedicată preșcolarilor și școlarilor, în grup sau individual. Ea cuprinde activități practice de pictat ouă din ceramică, prezentarea semnificației Sfintei Sărbători a Învierii Domnului, precum și vizitarea muzeului memorial. Atelierele vor avea loc la Muzeul Memorial „Aurel Lazăr” (Str. Aurel Lazăr nr. 13), în perioada 23 – 26 aprilie, orele 10:00 – 12:00 și 12:30 – 14:30. Programările se fac la numărul de telefon 0771741881, de luni până vineri între orele 10:00 – 18:00.
Copiii sunt așteptați la un atelier de decorat ouă și la Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași. Activitatea are loc la Palatul Culturii, în perioada 17 aprilie – 2 mai, iar participanții descoperă legende, tehnici și simboluri folosite pentru decorarea ouălor. Adresate participanților cu vârsta de peste 7 ani, atelierele au o durată de aproximativ 60 de minute și se desfășoară pentru grupuri formate din min. 5 – max. 20 de persoane, prețul unui bilet fiind de 20 de lei / persoană. Participarea se face pe bază de programare prin telefon, la numărul 0232.275.979, interior 116, sau prin mesaj privat pe pagina de Facebook Atelierele DICE.