Părinții învață cum să identifice, să prevină și să gestioneze bullying-ul
Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea (DGASPC), prin intermediul Centrului Comunitar de Servicii pentru Copii cu Dizabilități din Focșani, își reafirmă angajamentul față de protecția și siguranța copiilor. În acest context, în 29 martie, părinții și reprezentanții legali ai copiilor cu dizabilități sunt invitați la un workshop în cadrul căruia învață cum să identifice, să prevină și să gestioneze bullying-ul.
Workshop-ul „Bullying-ul – un fenomen distrugător”, parte a proiectului „Școala Părinților”, va fi susținut de asistentul social Daniela Petrea începând cu ora 13:00, la Centrul Comunitar de Servicii pentru Copii cu Dizabilități din Focșani. În cadrul activității vor fi abordate atât aspecte teoretice, cât și modalități practice de intervenție și sprijin pentru copiii afectați de bullying.
„La DGASPC Vrancea ne străduim să creăm un mediu sigur și incluziv pentru toți copiii din comunitatea noastră. Centrul Comunitar de Servicii pentru Copii cu Dizabilități Focșani organizează și se implică permanent în diverse programe de informare și educare pentru părinți / reprezentanți legali ai copiilor cu dizabilități, privind importanța implicării fiecăruia în comunitate, pentru asigurarea unui climat în care copiii se simt în siguranță. Accesul este gratuit în limita locurilor disponibile. Pentru înscrieri, vă rugăm să contactați Centrul Comunitar de Servicii Copii cu Dizabilități Focșani la numărul de telefon 0237/701.472”, transmit reprezentanții DGASPC Vrancea.
Bullying-ul, o problemă reală
Bullying-ul reprezintă o problemă gravă, iar copiii cu dizabilități sunt de multe ori vizați în mod special. Semnalele tot mai numeroase privind actele de bullying împotriva acestor copii sunt alarmante și necesită atenție imediată. Copiii care devin ținta glumelor sau agresiunilor colegilor de școală sau de joacă suferă consecințe devastatoare asupra psihicului lor și asupra integrării lor sociale. Orice copil are dreptul la un mediu sigur, educativ, care să îi respecte demnitatea. Convenția cu privire la drepturile copilului stipulează dreptul tuturor copiilor la educație și protecție împotriva tuturor formelor de violență fizică sau mentală, rănire sau abuz. Bullyingul nu face excepție.