Atenție, se donează biciclete. Acești copii au nevoie de ele
Atenție, se donează biciclete. Fundația Comunitară Timișoara, cu sprijinul Decathlon România derulează campania My Bike RO Bike, dedicată copiilor cu cerințe educaționale speciale din orașul Recaș. Dacă nu ai ce face cu bicicleta ta veche, sau cauți un motiv să-ți cumperi alta, ai nimerit unde trebuie.
Prin donațiile făcute de oameni, copiii cu cerințe speciale din Recaș au ocazia să poată învăța să meargă pe bicicletă, să o întrețină și să simtă bucuria de a pedala. Campania se desfășoară în perioada 15 martie – 5 mai 2024 și se vor colecta biciclete funcționale de diferite mărimi, în special cu roți de 26 și 28 inch.
„My Bike RO Bike e o campanie prin care vrem să încurajăm oamenii să doneze bicicletele vechi, dar funcționale, către o comunitate care are nevoie de ea. Profesorii de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Constantin Păunescu” din Recaș organizează activități cu copiii. Îi învață să meargă pe biciclete, organizează activități săptămânale cu copiii pentru a învăța și regulile de circulație, dar le arată și cum să își întrețină bicicletele. Cea mai mare problemă este faptul că le lipsesc chiar bicicletele. Iar noi am decis să le dăm o mână de ajutor printr-o campanie de donație. Ne dorim ca împreună să îi ajutăm pe acești copii să devină mai încrezători, mai independenți, să se integreze mai bine în comunitate”, a spus Daniela Chesaru, directorul Fundației Comunitare Timișoara.
Unde se colectează bicicletele
Bicicletele vechi, dar funcționale, colectate prin programul My Bike Ro Bike pot fi duse la magazinul Decathlon din Timișoara (str. Ștefan Procopiu nr. 1), în perioada menționată. Oricine dorește să își doneze bicicleta unui copil trebuie întâi să o verifice pentru a fi funcțională. Următorul pas este să se înscrie completând un formular, care este disponibil aici. Ultimul pas este să anunțe ziua în care va duce bicicleta și să lase și un mesaj viitorilor beneficiari. După încheierea procesului de colectare, bicicletele vor fi transportate la Recaș și donate Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă „Constantin Păunescu”.
„Elevii noștri sunt copii cu cerințe educaționale speciale care provin din medii sociale și economice dezavantajate. Preocuparea familiilor asupra greutăților zilnice face ca foarte puțini copii să aibă acces la resurse necesare achiziționării unei biciclete. Sau a unor componente necesare reparării în regim propriu a celor existente. Ne dorim să desfășurăm activități atractive care să contribuie la creșterea prezenței la școală a unui număr cât mai mare de copii, încurajarea utilizării bicicletei ca și mijloc de transport sustenabil, dezvoltarea încrederii și capacităților necesare pentru a circula în siguranță”, a spus Lavinia Hansman, profesor coordonator al proiectului din partea CSEI Recaș.