Locuri de poveste din România. Parcul Mini Transilvania
Locuri de poveste din România. Deși putem vizita locuri frumoase din afara țării, e important să știm că și la noi sunt o mulțime de obiective turistice, unele mai interesante decât altele. România e o țară fabuloasă, cu toate formele de relief, care merită să fie descoperită. De aceea, continuăm rubrica noastră despre locuri de poveste din România. Copii, dați-le idei părinților!
La Băile Seiche, lângă Odorheiu Secuiesc, în județul Harghita, se regăsește Parcul Mini Transilvania. Acesta a fost creat din dorința de a promova turismul din Ținutul Secuiesc și oferă vizitatorilor machete a peste 120 de localități istorie și cetăți medievale din Transilvania. Un loc numai bun pentru familii și copii, unde cu toții pot descoperi lucruri interesante despre istorie. Pe lângă faptul că pot afla povestea mai multor clădiri medievale, atât cei mici, cât și adulții pot petrece o zi de neuitat călătorind cu mocănița trasă de o locomotivă cu aburi.
Printre machetele din Parcul Mini Transilvania se numără Cetatea Székelytámadt, una dintre cele mai renumite monumente din Odorheiu Secuiesc, și Biserica fortificată de la Biertan, una dintre cele mai frumoase biserici fortificate ale Transilvaniei. Cetatea de la Deva, Castelul Bran și Cetatea Făgăraș sunt alte clădiri pentru care au fost realizate machete.
„Expoziția Parcul Mini Transilvania este unică în România, realizarea acesteia fiind inspirată din ideea parcurilor Mini Europa (Bruxelles, Belgia) și Minimundus (Klagenfurt, Austria). Obiectivul proiectului este prezentarea diversității arhitecturale din Transilvania. Realizarea Parcului Mini Transilvania constituie o soluție inovatoare de promovare a patrimoniului cultural național. Vizitatorii parcului au posibilitatea de a vizualiza în miniatură cele mai importante monumente istorice și simboluri ale identității naționale”, se arată pe site-ul Parcului Mini Transilvania.
Program de vizitare și bilete
Parcul Mini Transilvania este deschis de luni până duminică între orele 10:00 – 16:00, iar ultima intrare se face de la ora 15:00. În weekend, sâmbăta și duminica, vizitatorii sunt așteptați între orele 10:00 – 17:00. Ultima intrare poate fi făcută de la ora 16:00. Costul biletelor este de 35 lei pentru adulți, 20 lei pentru pensionari și 20 lei pentru copii. Cei cu vârsta sub trei ani beneficiază de intrare gratuită. La fel și persoanele cu dizabilități, dacă prezintă un document care dovedește acest lucru.
Parcul Mini Transilvania este situat pe drumul național 13A. La aproximativ 4 km de Odorheiu Secuiesc spre Praid și 95 km de Târgu Mureș. În apropierea lui este disponibilă o parcare, iar de la ea până la intrarea în parc trebuie să faceți o scurtă plimbare.