Cum să ai o casă non – toxică. Ce schimbări trebuie să faci
Un stil de viață sănătos constă atât în alimentație, cât și în produsele pe care le folosim. Sau modul în care le folosim. Iată câteva sfaturi pentru a avea un stil de viață sănătos și o casă non-toxică.
Chiar dacă mâncăm alimente sănătoase și ne gătim singuri, foarte importante sunt și ustensilele folosite. De exemplu, tigăile de teflon conțin substanțe chimice. O variantă mai sănătoasă o reprezintă tigăile cu acoperire ceramică, care reduc potențialele riscuri pentru sănătate și mediu.
Oamenii au obiceiul să păstreze alimente, fructe sau legume în caserole de plastic, iar acesta este un lucru greșit atunci când vrei să ai un trai non – toxic. Pe lângă faptul că este nesănătos, plasticul contribuie la poluarea mediului înconjurător, o problemă cu care deja ne confruntăm. Caserolele de plastic pot fi înlocuite cu cele de sticlă sau oțel inoxidabil, aceasta fiind o alegere mai sănătoasă și totodată mai durabilă.
Uneltele pentru gătit, de asemenea, e indicat să nu fie din plastic, ci din oțel inoxidabil sau de bambus. Acestea nu eliberează substanțe chimice dăunătoare în alimente, asigurând o experiență mai sănătoasă în bucătărie. Oțelul inoxidabil este durabil și rezistent, în timp ce bambusul oferă o alternativă naturală și durabilă.
Alte sfaturi pentru o viață non – toxică
Despre ulei este deja cunoscut faptul că este nesănătos. Pentru a avea o alimentație sănătoasă, grăsimile trebuie consumate neprocesate. Câteva exemple în acest sens sunt uleiul de cocos sau avocado. Pungile de plastic pentru depozitarea alimentelor sunt și ele toxice. Acestea pot fi înlocuite de pungi de silicon reutilizabile. Ele sunt rezistente la medii și temperaturi extreme și păstrează în același timp proprietățile esențiale ale alimentelor.
Pentru apă, oamenii au început să folosească căni filtrante. Potrivit the.eco.warrior, filtrele de la cănile Brita nu sunt tocmai bune. Acestea nu elimină substanțe contaminante precum pesticide, urme de produse farmaceutice, fluorură, bacterii și viruși sau alte impurități. Despre cuptoarele cu microunde se știe că sunt toxice. Căldura lor eliberează microplastice în alimente, iar acest lucru este nesănătos. O variantă mai sănătoasă o reprezintă air-fryerul.