Atelierele DICE: „Iarna de ieri, povestită astăzi”
Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași, prin Secția Relații Publice, Marketing, Logistică, Proiecte, Programe, cu sprijinul Muzeului Etnografic al Moldovei, organizează o nouă serie de activități, în cadrul programului de educație muzeală Atelierele DICE.
Joi, 15 februarie 2024, de la orele 10.00, 12.00 și 14.00, educatorii muzeali invită copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 10 ani, la Palatul Culturii, pentru a sărbători împreună Ziua Națională a Lecturii.
Povestea zăpezilor de ieri
În decorul expoziției „Grindare, păretare, scoarţe. Poveşti ţesute”, de la Muzeul Etnografic al Moldovei, participanții vor asculta o poveste scrisă de dr. Vlad Alui Gheorghe, special pentru acest atelier: „Zăpezile de ieri”. Mai mult decât o poveste, aceasta este și o invitație la explorarea emoțiilor copilăriei, a memoriei și a viselor uitate, cuvintele având puterea de a descrie sentimente precum bucurie, tristețe sau contemplare, dar și de a crea amintiri de neuitat.
La aceste evenimente, intrarea va fi gratuită, în limita locurilor disponibile – maximum 25 persoane la fiecare atelier.
Programările se fac la numărul de telefon 0232. 275. 979, interior 116, sau prin mesaj privat pe pagina de Facebook Atelierele DICE, cu cel puțin o zi înainte.
Muzeul Etnografic al Moldovei
Muzeul Etnografic al Moldovei a fost întemeiat în anul 1943. Sarcina de organizare a colecţiilor muzeale i-a revenit conferenţiarului Ion Chelcea, numit de către Rectoratul Universităţii „Al. I. Cuza” la catedra de etnografie. În anul 1951, Muzeul Etnografic al Moldovei trece de sub egida catedrei de etnografie de la universitatea ieşeană în schema de organizare a Aşezămintelor Culturale, respectiv la Secţia Culturală a judeţului Iaşi. Pentru prima dată muzeul devine o instituţie bugetară, i se aprobă o schemă, un sediu şi buget pentru achiziţii de obiecte muzeale şi cercetări etnografice.