2024, un an bisect. Ce înseamnă asta și ce semnificație spirituală are o zi bisectă
Astăzi începe o lună nouă, specială. De ce specială? Pentru că are 29 de zile, și nu 28, așa cum suntem obișnuiți. Anul 2024 este un an bisect, iar astăzi vorbim despre ce reprezintă un astfel de an și ce semnificație are ziua de 29 februarie, cu care ne întâlnim o dată la aproximativ patru ani.
Într-un an obișnuit, dacă numeri toate zilele din calendar, vei observa că sunt 365. Într-un an bisect însă, în calendar sunt 366 de zile. Explicația este una simplă. Pentru a face o rotație completă în jurul Soarelui, Pământul are nevoie de aproximativ 365,25 de zile, potrivit spaceplace.nasa.gov. Noi știm că, de obicei, în calendar, anul are 365 de zile. Totuși, ca să se compenseze ziua parțială lipsă, în calendar se adaugă, la aproximativ patru ani, încă o zi. Adică ziua de 29 februarie.
De ce sunt anii bisecți importanți? Gândiți-vă că dacă nu ar fi fost introdusă încă o zi, pentru a compensa fiecare parte de zi pierdută an de an, anotimpurile ar fi fost date peste cap și s-ar fi creat haos. Practic, calendarul ar fi fost inutil și puteam avea zăpadă în mijlocul verii. Dacă nu am avea niciodată ani bisecți, toate acele ore lipsă s-ar însuma în zile, săptămâni și chiar luni.
29 februarie, o zi cu o însemnătate aparte
Deoarece ziua de 29 februarie apare în calendar o dată la patru ani, mulți oameni consideră că ea deține o putere spirituală semnificativă. Din punct de vedere numerologic, 29 se descompune în 11 (2+9), care este cunoscut în multe comunități spirituale ca fiind un număr al deșteptării și iluminării spirituale. În numerologie, potrivit foreverconscious.com, 2 este numărul urmării scopului sau misiunii sufletului. Atunci când cifra 11 (rezultată de la 29) se întâlnește cu cifra 2 (care reprezintă luna februarie, a doua lună din an), energia lor este prielnică pentru iubire, învățare și vindecare.