Austriecii fac asta pentru copiii lor, ca să crească sănătos. Metoda pare dură, dar nu sunt singurii care o aplică
Că vă vine să credeți sau nu, în acest anotimp rece multe familii din Austria aleg să nu-și încălzească dormitoarele. Austriecii fac asta și pentru copiii lor, ca să crească sănătos. De-a lungul timpului mai multe studii au dovedit că temperaturile scăzute ajută la un somn mai bun și mai sănătos, iar metoda este folosită de mai multe persoane.
Când vine iarna toată lumea are grijă ca temperatura în locuințe să fie una destul de ridicată. Ca nu cumva copiii să răcească. Ei bine, se pare că, din contră, temperaturile mai scăzute sunt benefice pentru organism, somn și creier. Cercetările au arătat că temperatura centrală a corpului scade în mod natural ca parte a pregătirii organismului pentru somn. În acest sens, temperaturile ambientale mai scăzute pot sprijini acest proces.
Temperaturile mai scăzute (între 15 și 17 grade Celsius) sunt asociate cu o mai bună calitate a somnului. Și o mai bună reglare a temperaturii interne a corpului în timpul somnului. Un alt studiu a constatat că temperaturile ambientale mai scăzute au contribuit la îmbunătățirea calității somnului și la reducerea timpului necesar pentru ca oamenii să adoarmă.
Temperaturile scăzute din timpul somnului ajută creierul să funcționeze mai bine
Experții medicali spun că temperaturile mai scăzute ar putea duce la o calitate mai bună a somnului. Asta ajută creierul să funcționeze mai bine. Potrivit unui studiu publicat în jurnalul „Frontiers in Neuroscience”, oamenii ar putea avea nevoie de mai mult somn în lunile mai reci. În același timp, temperaturile scăzute duc la un somn mai bun.
„Ceea ce este cel mai important pentru ca oamenii să poată să se bucure, să aprecieze și să profite la maximum de viață este sănătatea creierului nostru. În ceea ce privește somnul, în legătură cu temperatura, cred că este un lucru bun ca lucrurile să se răcească un pic mai mult. În general, oamenii raportează un somn de o calitate mai proastă atunci când temperatura este mai ridicată”, a declarat, potrivit cbsnews.com, medicul Austin Perlmutter.