Laboratoare inteligente pentru mai multe licee din Capitală. Elevii se împrietenesc cu tehnologia și fac cunoștință cu roboți
Cere și ți se va da. Proverbul românesc se aplică și în cazul celor 14 licee / colegii din Sectorul 6. În urma depunerii unor cereri de finanțare, unitățile de învățământ vor fi dotate cu laboratoare inteligente. Elevii se vor împrieteni astfel cu tehnologia și vor face cunoștință cu mai mulți roboți.
Modul de învățare și experiența mersului la școală sunt pe cale să se schimbe pentru elevii din cadrul liceelor și colegiilor din Sectorul 6. Anul trecut primăriile au depus cereri de finanțare pentru „Smart Lab-uri”, iar acum au început să fie semnate contractele cu Ministerul Educației. Laboratoarele inteligente vor fi realizate cu bani obținuți din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).
„Vorbim de câte două Smart-Lab-uri pentru fiecare dintre cele 14 licee / colegii tehnice, proiecte în valoare de 9.500.000 lei! Sunt bani europeni, din „PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată”. Noi avem deja două astfel de laboratoare funcționale. Unul la Colegiul Național Grigore Moisil și unul la Școala Gimnazială Nr. 311”, a anunțat primarul Ciprian Ciucu.
Cu ce vor fi dotate laboratoarele inteligente
După ce laboratoarele inteligente vor fi gata, iar elevii vor avea acces la ele, orele se vor transforma cu totul, fiind mult mai interactive și mai atractive. Partea și mai interesantă este că echipamentele și softurile vor putea fi folosite și la alte materii, nu doar la informatică sau robotică. „Educația copiilor ar trebui să se facă la un alt nivel. Unul mult mai actual, mai interactiv și atractiv. Tocmai de aceea, laboratoarele smart nu sunt destinate doar orelor de informatică și de robotică, nu doar claselor de profil real, ci tuturor elevilor școlii”, transmit reprezentanții Primăriei Sectorului 6.
Și pentru profesori lucrurile vor fi mai simple. Aceștia își vor putea preda materiile într-un mod atractiv, prezentând videoclipuri și imagini 360 grade. În plus, prin intermediul sistemului de audio – video streaming, atât cadrele didactice, cât și elevii vor putea să colaboreze cu alte școli din țară și străinătate dotate cu astfel de laboratoare digitale. De asemenea, în programul de finanțare este inclusă și o sesiune de instruire a cadrelor didactice.
Laboratoarele inteligente care vor fi înființate în cele 14 unități de învățământ vor fi dotate, fiecare, cu: