Expoziție de tarantule, șerpi și alte specii de reptile. Intrarea este gratuită
În perioada 19 – 28 ianuarie, Iulius Town din Timișoara găzduiește o expoziție de tarantule, șerpi și alte specii de reptile. În total, evenimentul reunește 80 de exemplare din cele mai cunoscute specii de pe glob, iar intrarea este complet gratuită.
Una dintre cele mai apreciate expoziții se întoarce la Iulius Town. De această dată vizitatorii vor putea vedea și admira atât tarantule, cât și șerpi. Expoziția va putea fi vizitată în Piațeta Intersport din Iulius Mall, în intervalul orar 10:00 – 22:00. Expoziția de tarantule, șerpi și alte specii de reptile are scop educativ. Intrarea este gratuită, iar crescătorii exemplarelor expuse vor răspunde întrebărilor curioșilor.
Printre șerpii pe care îi puteți vedea se numără un boa constrictor, un piton birmanez (una dintre cele mai mari șapte specii de șerpi), un Blood Snake (își are originile în Asia de Sud – Est), un piton reticulat, dar și un boa amazonian de copac. La categoria șopârle vor putea fi admirate exemplare de tegu, un dragon cu barbă, blue – tongued skinks, Gecko ocelot din Madagascar și multe altele. De asemenea, din expoziție fac parte și unele dintre cele mai interesate specii de țestoase, mata – mata sau red foot tortoise, și tarantule gigant, care impresionează prin dimensiune și colorit.
În cadrul expoziției fiecare exemplar este expus într-un terariu special. El este conceput astfel încât să recreeze habitatul natural al fiecărei specii. Astfel, pentru șarpele boa amazonian, în terariu este amplasată o creangă specială de copac, iar pentru speciile care preferă mediile deșertice, habitatele sunt amenajate cu nisip. Pentru tarantule terariile diferă deoarece acestea țes pânze uimitoare, unde se odihnesc, își prind prada sau se ascund.
Mai multe despre pitonul birmanez
Deși pot avea dimensiuni care să intimideze, pitonii sunt un gen de șerpi neveninoși. Lor le place să trăiască în regiunile tropicale din Africa și din Sudul Asiei, dar și în câteva insule din vestul Pacificului. La capitolul hrană, mamiferele și păsările sunt preferatele lor. Pitonul birmanez, care poate fi văzut în cadrul expoziției de la Timișoara, este una din cele mai mari specii de șarpe. El poate fi recunoscut după culoarea închisă și petele maronii. Potrivit zooradea.ro, lungimea lui este de 3,7 – 4 metri, dar recordul speciei este de 5,7 metri. În ceea ce privește greutatea, la maturitate exemplarele mari pot cântări până la 90 kg.