În țară sunt organizate mai multe activități educative și interactive pentru copii. Astăzi vorbim despre unele dintre ele. În județul Timiș, proiectul Dumbrăvița Muzicală continuă cu o nouă serie. De ea se vor bucura elevii de la Școala Gimnazială Dumbrăvița și de la alte unități de învățământ din comună. În același timp, continuă și atelierele de lectură pentru copii „Povești muzicale” de la Iași.
Dumbrăvița Muzicală – Timiș
Asociația Trib’Art, în parteneriat cu Primăria Comunei Dumbrăvița, invită copiii duminică, 21 ianuarie, între orele 15:00 și 18:00, în incinta bibliotecii din școala nouă. Acolo este organizată o expoziție de instrumente muzicale. Cei mici își vor putea pune la încercare talentul muzical testând o gamă variată de instrumente. De la cele de percuție, la cele cu coarde și nu numai. „Fiecare tur al expoziției va dura o oră. Și se va încheia cu o serie de activități menite să îmbogățească cunoștințele muzicale ale celor mici, distrându-i în același timp. Părinții se pot bucura de această oportunitate minunată de a petrece timp de calitate cu copiii lor până în 17 martie”, transmit organizatorii.
Bineînțeles, activitățile desfășurate în parteneriat cu Școala Gimnazială Dumbrăvița vor continua și ele. În fiecare zi de miercuri, în incinta Casei de Cultură a comunei, va avea loc un concert. Numeroși și diverși artiști locali vor urca pe scenă special pentru ei. De asemenea, expoziția de instrumente muzicale va fi deschisă și în timpul săptămânii pentru tururi ghidate cu clasa, alături de cadrele didactice.
Ateliere de lectură pentru copii la Iași
Sâmbătă, 20 ianuarie, de la ora 16:00, în Sala „Ștefan Procopiu” de la Palatul Culturii din Iași, copiii sunt invitați la ateliere de lectură. „În preajma aniversării a 165 de ani de la Unirea Principatelor Române, copiii sunt invitați la o întâlnire cu scriitoarea Cristina Andone. Autoarea volumelor „Povești din Pădurea Muzicală”. De această dată, în centrul atenției se află „Cartea bunătății – Povești din Moldova”. Călătoria de o oră alături de scriitoarea Cristina Andone este pigmentată cu povești despre ce înseamnă bunătatea, tradițiile, respectul. Prezentarea interactivă de carte va avea și mai multă savoare cu ajutorul unui mini-teatru de păpuși. Copiii vor avea ocazia să cunoască un scriitor pasionat de cercetarea pe teren și să afle cum apar poveștile inspirate de tradițiile locului”, transmit reprezentanții instituției.
Pentru a participa la atelier copiii cu vârste cuprinse între șase și 12 ani sunt invitați să se înscrie la adresa de e-mail operapentrucopii@yahoo.com. Prețul unui bilet este de 10 lei, iar ele pot fi achiziționate de la Palatul Culturii.