Campania ”Locul copiilor e la școală, nu pe stradă!” – eveniment inedit la sfârșit de an
Campania ”Locul copiilor e la școală, nu pe stradă!” va marca cea de-a opta acțiune astăzi printr-un eveniment inedit. Acesta va avea ca protagoniști beneficiarii minori ai campaniei identificați în acțiunilor care au avut în perioada iunie-decembrie 2023.
Sunteți invitați la un mic spectacol de colinde, care va avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava, în data de 18 decembrie 2023, orele 14.00. Copii din comunitate vor interpreta colinde sub îndrumarea preotului Justinian Cojocaru de la Asociația ”Sfântul Mitropolit Dosoftei”. Vor fi prezenți la eveniment și reprezentanții instituțiilor partenere în cadrul acesti campanii.
Date despre campanie
Campania ”Locul copiilor e la școală, nu pe stradă!” a demarat în luna iunie 2023. Si-a propus să reducă amplitudinea traficului de persoane prin cerșetorie, la nivelul judetului Suceava, printr-o mai bună informare, dar și implicare a cetățenilor. Au avut loc o serie de acțiuni în locații cheie ale municipiului Suceava, precum și prin activități în care au fost implicați, atât copiii care cerșesc, cât și părinții acestora. “La nivelul județului Suceava s-a constituit un grup de lucru format din reprezentanți ai autorităților locale și societății civile, astfel încât să găsim modalitățile potrivite de a diminua efectele cerșetoriei” spun organizatorii.
Acțiunile au avut loc de două ori pe lună, în anumite intervale orare, la intersecții și în zona supermarket-urilor. Au fost amplasate afișe cu mesaje anti-cerșetorie. Au fost identificați un număr de 21 de minori care practicau cerșetoria, care au fost inregistrați într-o bază de date și se află în monitorizarea instituției noastre și Poliției Locale Suceava.
Pentru a veni în sprijinul acțiunilor noastre și pentru a ajuta la stoparea fenomenului cerșetoriei, cetăţenii care observă persoane care cerşesc, în special minori, pe raza municipiului Suceava, sunt rugaţi să sune la Telefonul Copilului 119. Este apel gratuit din orice rețea de telefonie.
Activitățile propuse în această campanie se adresează, în mod special, reprezentanților grupului țintă. Aceștia sunt copii și adulți aflați în situație de risc, persoane dispuse să ofere bani acestora, reprezentanți ai instituțiilor și organizațiilor implicate în prevenirea și combaterea traficului de persoane, lideri de opinie și publicului larg și vor continua și în decursul anului 2024.