Un milion de euro pentru accesul copiilor la educație, strânși la Festivalului Brazilor de Crăciun
Festivalul Brazilor de Crăciun organizat de Salvați Copiii România, în parteneriat cu Muzeul Național de Artă al României, a avut un real succes și anul acesta. Pentru accesul copiilor la educație, prin licitarea celor 22 de brazi, a fost obținută suma de un milion de euro.
În cadrul Galei Festivalului Brazilor de Crăciun, brazii concepuți și donați de către designeri și artiști recunoscuți din România au fost licitați cu sume cuprinse între 10.000 și 140.000 de euro, de companiile care și-au asumat rolul de actori majori ai responsabilității sociale. În total, suma strânsă a fost de un milion de euro din licitația brazilor, vânzarea biletelor de tombolă și sponsorizări. Fondurile rezultate din licitația brazilor vor fi folosite pentru restabilirea dreptului egal la educație pentru copiii aflați în risc sever de sărăcie și excluziune socială. Potrivit Salvați Copiii România, milionul de euro va asigura sprijin socio – educațional pentru 16.000 de copii.
Care au fost cei mai apreciați brazi
În cadrul licitației doi brazi au concurat pentru a obține locul I. Unul dintre ei a fost bradul „Metamorphosis” al Untold Creative Team, care a fost licitat de Kaufland România și Catena. Cel de-al doilea a fost bradul „Sunete magice de Crăciun”, realizat de Salvați Copiii cu sprijinul Ștefaniei Mircea, care a fost limitat prin efortul comun al Kaufland România, Druid, Kultho Forever Diamonds, Romanian Business Consult și Banca Comercială Română. Ambii brazi au fost licitați pentru suma de 140.000 euro.
În continuare, cei mai licitați brazi au fost:
„Bradul cu povești” (Endorphin Lab, Adonis Enache & Atelier dual) – licitat de Kruk România și Catena pentru 130.000 euro;
„Bradul Crăiasa Zăpezii” (Doina Levintza) – licitat de Catena pentru 100.000 euro;
Bradul „Laolaltă” (Mihai Popescu și Tino Mob & Twins Studio) – licitat de Banca Comercială Română pentru 65.000 euro.
De-a lungul celor 22 de ediții anterioare au fost colectate fonduri în valoare de peste 8 milioane de euro. Prin intermediul lor 211.127 de copii din medii sociale vulnerabile au primit ajutor pentru integrarea socio – educațională. „Sărăcia este un flagel cu consecințe atât pe termen lung, cât și asupra întregii societăți. Soluția reală pentru a deveni o societate funcțională, care valorizează educația și meritocrația, este investiția în garantarea dreptului la educație pentru toți copiii. Suntem mereu surprinși de forța solidarității și ea rămâne resursa care ne dă curaj, nouă și copiilor, să construim o lume mai bună cu fiecare an”, spune Gabriela Alexandrescu, președinte executiv Salvați Copiii România.