Atelier de pictură tip vitraliu. Copiii, invitați să dea viață unui personaj de poveste
Sâmbătă, 9 decembrie, copiii cu vârste cuprinse între opt și 14 ani sunt invitați la un atelier de pictură tip vitraliu. În Sala Atelier a Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” din București, între orele 12:30 – 14:30, cei mici vor da viață unui personaj de poveste, „Ursul polar, adevăratul rege al Nordului”.
Experiența se anunță a fi unică și presărată cu voie bună și încântare. Reprezentații muzeului le pun la dispoziție participanților un obiect tip instalație pe care aceștia îl vor picta folosind tehnica vitraliului. Copiii vor primi îndrumări pas cu pas de la specialiștii muzeului pentru a-și duce la bun sfârșit operele de artă. Atelierul va avea loc într-o atmosferă relaxantă, cu muzică instrumentală de Crăciun, iar la final participanții vor putea pleca acasă cu propriul vitraliu decorativ. Acesta poate fi păstrat ca amintire, înfrumusețând o zonă a casei, sau poate fi dăruit unei persoane dragi de Crăciun.
Înscrierile se fac prin intermediul unui formular disponibil aici, în limita a 15 locuri / grupă. După completarea lui veți primi un email de confirmare a rezervării locului, iar apoi poate fi achitată, online, taxa de participare. Aceasta costă 180 lei / participant sau 320 lei / doi frați. Toate materialele necesare pentru derularea activității sunt incluse în taxa de participare. Atelierul „Ursul polar, adevăratul rege al Nordului” mai este programat pentru 16 decembrie, între orele 10:30 – 12:30.
Copiii și tinerii cu cerințe educaționale speciale pornesc într-o călătorie în lumea renilor
Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” organizează și ateliere pentru copii și tineri cu cerințe educaționale speciale. Luni, 11 decembrie, între orele 15:00 – 16:30, în Sala Atelier a muzeului, participanții află informații interesante despre „Marea călătorie a renilor”. În prima parte a activității copiii vor porni într-o scurtă excursie prin muzeu în căutarea renilor și rudelor lor. Vor afla cât de adaptate și echipate sunt aceste animale pentru vremea rece și vor descoperi curiozități și informații interesante despre ele. Apoi, în partea practică a atelierului, copiii vor meșteri un produs de lucru manual pe care-l vor putea lua acasă.
„Atmosfera de voie bună și relaxare pe parcursul activității va fi completată de jocuri și muzică potrivită cu tema atelierului. Astfel încât fiecare participant să se bucure în cadrul Muzeului de o oră minunată alături de familie și prieteni. Nu există restricție legată de vârstă. Toți participanții cu cerințe educaționale speciale și prietenii lor sunt bineveniți. Indiferent de abilitățile lor artistice și practice. Dorim să oferim tuturor o experiență educațională și distractivă de calitate, descoperind împreună cu echipa Muzeului aspecte legate de viața animalelor sălbatice, precum și necesitatea protejării și conservării habitatelor lor”, transmit reprezentanții Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”.
Participarea este gratuită, iar înscrierile se fac în limita locurilor disponibile aici.
Dicționar
Vitraliu: panou decorativ din plăci de sticlă colorată sau pictată în culori de smalț, montate în armătură de plumb, folosită la ferestre.