Music Hub TM, studioul care susține copiii talentați la muzică să lanseze melodii
Pentru copiii pasionați de muzică, care-și doresc o carieră în acest domeniu, talentul nu e suficient. Pentru a se face cunoscuți au nevoie să scoată piese, să filmeze videoclipuri. Problema cea mai mare este că toate acestea costă. Asociația Culturală Embargo, în parteneriat cu Fundația Județeană pentru Tineret Timiș, a lansat Music Hub TM, studioul care susține copiii talentați la muzică.
Până să devină cunoscuți, astfel încât să semneze cu vreo casă mare de discuri, copiii pasionați de muzică trebuie să se descurce pe cont propriu. În primii ani de carieră părinții sunt cei care trebuie să finanțeze scoaterea unei melodii. Sau lansarea unui clip video. Studioul și casa de producție Music Hub TM, care se află la Casa Tineretului din Timișoara, etajul 2, camera 208, vine în ajutorul tinerilor artiști aflați la început de carieră. Elevii și studenții beneficiază de o reducere de 50%.
Îndrumare privind compoziția muzicală și scrierea de texte
Pentru înregistrarea unei melodii trebuie îndeplinite anumite condiții. Adică piesa nu poate fi înregistrată pur și simplu, în sufragerie, cu un telefon. Studioul care le oferă o reducere considerabilă elevilor și studenților dispune de mai multe camere echipate profesional. În plus, echipa oferă și îndrumare privind compoziția muzicală sau scrierea de texte. Din echipa de coordonare și producție a studioului fac parte: Remus Gașpar (inginer de sunet) , Sorin Stroie (producător), Răzvan Munteanu (coordonator proiect), Alexandru Munteanu și Aranyi Tibor. De asemenea, pe lângă echipa de bază, studioul va colabora și cu alți parteneri din mediul artistic și cultural al orașului.
„Music Hub TM este un spațiu complex, care dispune de trei camere tratate fonic și acustic, cu echipamente profesionale, împărțite pe două categorii distincte, analogic și digital. Pe lângă partea tehnică oferim și îndrumare în ceea ce privește compoziția muzicală sau scrierea de texte. Vă așteptăm să ne vizitați”, transmite Răzvan Munteanu, coordonatorul proiectului.