Oamenii de știință vor trebui să explice cum a ieșit așa. A apărut zebra în buline
Omenirea are parte de schimbări la care poate nu s-ar fi așteptat niciodată în ceea ce privește zebrele. Animalele reprezintă anomalii față de ceea ce știam până acum despre ele. După ce în Namibia a fost descoperită o zebră fără dungi, acum oamenii de știință vor trebui să explice cum a apărut zebra în buline.
Atunci când spunem „zebră” gândul ne zboară fără doar și poate la dungi negre și albe. Totuși, apar tot mai multe zebre unice, care sfidează această „regulă”. În inima Rezervației Naționale Maasai Mara din Kenya există o zebră care are buline, nu dungi. Numele ei este Tira și s-a născut într-o dimineață la început de septembrie, anul acesta. Regiunea în care a venit pe lume este cunoscută pentru peisajele sale uluitoare și pentru fauna sălbatică, iar acum este cunoscută și pentru locul în care s-a născut o zebră unică.
Semnele pe care le are pe corp sunt atât de neobișnuite încât i-au adus Tirei titlul de cea mai rară zebră din lume. În loc de dungi ea are buline, iar acestea ar fi rezultatul unei tulburări rare de pigment. Localnicii au fost fascinați de puiul de zebră atât de neobișnuit. Și nu sunt singurii. Venirea pe lume a zebrei unice a ajuns până la urechile pasionaților de animale sălbatice, cercetătorilor și turiștilor. Potrivit animalsaroundtheglobe.com, oameni din toate colțurile globului s-au înghesuit în rezervație în speranța că o vor vedea pe Tira, zebra cu buline.
Caracteristicile zebrei
Printre animalele pe care oricine le recunoaște și nu le poate confunda se numără zebrele. Cele mai reprezentative elemente de identificare sunt dungile, dar iată că ușor ușor apar exemplare care nu au dungi sau care, iată, au buline. Așadar, iată câteva din caracteristicile pe care le au zebrele:
dungile lor sunt de mai multe feluri, iar modelele variază în funcție de specie. Există trei tipuri de zebre: de câmpie, de munte și de Grevy;
sunt animale foarte sociale și trăiesc adesea în turme. Aceasta este o modalitate de a se proteja împotriva prădătorilor;
sunt erbivore, hrănindu-se în principal cu ierburi și frunze;
văd foarte bine, iar asta le ajută să-i vadă de la distanță pe prădători;
aud la fel de bine, iar acest lucru le ajută, de asemenea, să stea departe de prădători.