Se fac teste pe elevi și profesori. De azi, mii de școli sunt implicate
Ministerul Educației caută să eficientizeze sistemul de învățământ din România, astfel că de săptămâna aceasta se fac teste pe elevi și profesori. Mai exact, se implementează o aplicație la nivelul miilor de școli, și toată lumea trebuie să o folosească, pentru a vedea cât este de eficientă.
Concret, toate școlile unde învață elevi din ciclurile primar și gimnazial vor testa în această săptămână o aplicație ce a fost dezvoltată de Centrul Național de Evaluare și Politici în Educație. Aceasta vizează, „o mai bună colectare a datelor necesare pentru realizarea rapoartelor de la evaluările naționale”, după cum transmite instituția. Aplicația va fi testată la clasele a doua, a patra și a șasea.
Se fac teste pe elevi și profesori
Noua aplicație va fi testată la nivel național în data de 15 noiembrie, între orele 09:00 – 12:00. Conform reporterului Radio România, testarea aplicației se va realiza prin introducerea în sistem a unor date fictive, pentru fiecare formațiune de studiu. „În vederea testării aplicației, toate unitățile de învățământ vor accesa aplicația în intervalul orar precizat, conform instrucțiunilor și tutorialului trimis pe adresa de e-mail a fiecărei unități de învățământ”, mai arată sursa citată.
Ulterior intervalului orar menționat, informaticienii din fiecare inspectorat școlar județean vor trebuie să centralizeze toate informațiile colectate de la școli și apoi le vor transmite Ministerului Educației. Termenul limită este data de 20 noiembrie, ora 16:00.
Ce urmăresc evaluările naționale
Așa cum știți, evaluările de la finalul claselor a doua, a patra și a șasea sunt elaborate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație. În acesta an, aceste evaluări s-au desfășurat în luna mai. Până în acest moment, pentru anul școlar în curs calendarul acestor evaluări nu a fost aprobat.
Conform oficialilor din domeniul educației, unul din obiectivele evaluărilor este acela de a-i obișnui pe copii cu condițiile de examen. Un alt obiectiv vizează radiografierea nivelului de cunoștințe dobândit de elevi la clasă, în baza programei școlare.