Locuri din Oradea și poveștile lor, educație muzeală pentru copii
Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal organizează, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor și Primăria Municipiului Oradea, activitatea de educație muzeală Locuri din Oradea și poveștile lor, adresată elevilor cu vârsta cuprinsă între 8-18 ani.
Povești mai puțin cunoscute
Proiectul își propune să prezinte locuri, clădiri din Oradea cu o anumită istorie, o semnificație aparte în evoluția, în viața culturală, dar și în cea mondenă a orașului nostru. “Va include o serie de povești mai puțin cunoscute din existența/istoria lor. Ne vor ajuta să le privim cu alți ochi și să ne devină mai familiare și, poate, mai dragi. Intrucât lunile noiembrie și decembrie sunt mai puțin prielnice tururilor prin oraș datorită condițiilor climatice, prezentarea se va face în sală pe baza unor imagini actuale și de epocă” spun organizatorii.
Detalii despre înscriere
Activitatea se va desfășura la Muzeul Orașului Oradea (Aleea Emanuil Gojdu 39-41), până pe 15 decembrie 2023 (marți-vineri) 2023, orele 10.30 – 12.00; 12.30 – 14.00.
Programările se pot face la nr. de telefon 0771.741.331. Atelierul se desfășoară cu grupuri de minim 10 și maxim 30 de copii, iar taxa de participare este de 10 lei/elev. Activitățile vor fi organizate și susținute de către Dumitru Noane, muzeograf, Muzeul Orașului Oradea.
Despre muzeu
Cu o istorie care se întinde pe multe secole, Cetatea Oradea este, în prezent, o fortăreață bastionară în stil italian. Este una dintre cele mai frumoase monumente ale Renașterii târzii din Europa centrală. Săpăturile arheologice efectuate în ultimii ani au scos la iveală un număr impresionat de fragmente arhitectonice. Pe baza lor a fost amenajat un lapidarium. Prin intermediul lui vizitatorul poate lua contact cu fazele evolutive ale cetății orădene. Până în prezent aici au fost amenajate mai multe expoziții permanente care se bucură de un interes sporit din partea turiștilor.