Elevii descoperă unul din cele mai fascinante animale. Lupul, tema noii lecții „Educație la înălțime”
Luni, 13 noiembrie, de la ora 10:00, elevii descoperă unul din cele mai fascinante animale. Lupul este tema noii lecții propuse de proiectul „Educație la Înălțime” școlilor din România și Republica Moldova.
Copiii vor descoperi lucruri noi și interesante despre lupi. Cei care-i vor purta pe elevi prin biologie, istorie, mitologie, folclor, literatură și film vor fi profesorii Teodora Coman și Costin Enache. Lecția despre acest animal emblematic a fost realizată în Cetatea Costești Cetățuia, una dintre cetățile strămoșilor daci. Aceștia aveau ca simbol de luptă un lup cu corp de șarpe.
Lecția va fi transmisă pe canalul de YouTube și pe pagina de Facebook Educație la Înălțime. De asemenea, elevii de la trei școli din țară vor intra pe Zoom, acolo unde se vor întâlni cu profesorii de pe teren și cu invitații lor. Și asta nu e tot. Lecția despre lupi vine și cu un concurs dedicat copiilor. „Lecția va dura 45 de minute și va cuprinde un concurs cu premii constând în cărți de la editura Arthur, premii în valoare de 2400 de lei. Concursul are un segment deschis tuturor claselor din țară și din Republica Moldova care vor urmări lecția la ora transmisiei, care pot câștiga două premii constând în cărți la alegere în valoare de 300 de lei”, transmit reprezentanții proiectului Educație la Înălțime.
Ce vor învăța elevii în cadrul lecției
Lecția despre lupi va fi una complexă, interesantă și fascinantă. În cele 45 de minute elevii vor învăța o mulțime de lucruri noi. Sumarul lecției arată astfel:
Introducere și prezentare clase din Zoom;
Lupul – descriere și animale înrudite;
Calitățile lupului;
Lupul și omul;
Lupul în mitologie;
Lupul dacic;
Invitat arheolog – întrebări de la clasele din Zoom;
Invitat special – demonstrație câine lup;
Lupul în folclorul românesc;
Proverbe despre lup;
Lupul în literatură și film;
Rolul lupului în ecosistem – cazul Yellowstone;
Invitat specialist lupi (Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice) – monitorizarea lupilor în țara noastră;
Concurs deschis școlilor din țară – două premii în cărți;
Concurs clasele din Zoom – premii în cărți;
Concluzii;
Final lecție.
„Educație la Înălțime” este un proiect al Asociației Însemne realizat în parteneriat cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Secretariatului General al Guvernului României și cu sprijinul Ministerului Educației. Proiectul are un site dedicat, educatielainaltime.ro, unde profesorii își pot înscrie școala și pot afla detalii despre cum să se conecteze la lecții.