POVEȘTILE CULORILOR. O rachetă de padel unică în lume
O persoană sănătoasă poate vedea milioane de culori. Aceste culori sunt împărțite în diverse moduri. Unsprezece termeni de bază separă culorile astfel: negru, alb, roșu, galben, verde, albastru, mov, maro, gri, portocaliu și roz. De la aceste culori de bază pornesc numeroase nuanțe, fiecare având o poveste unică. POVEȘTILE CULORILOR spun și povestea unei rachete de padel aparte, unică în lume.
Padelul, așa cum am mai scris aici, este un sport care îmbină elemente de tenis și squash. Se joacă la dublu, cu rachete. E foarte dinamic și simpatic, ideal pentru copii și părinți, pentru o dezvoltare armonioasă a corpului. Cea mai mare diferență față de tenis, e că se joacă pe un teren înconjurat de pereți de sticlă.
La Timișoara, PADEL CENTER a fost prima bază sportivă dedicată acestui sport nou (care a apărut în Mexic, în 1969), dar care, în toată lumea, dobândește tot mai mulți adepți. Sportivii de la Timișoara au fost primii jucători de padel din România care au participat la o competiție europeană. Asta s-a întâmplat anul trecut, în Malaga. Anul acesta, sportivii timișoreni au participat din nou la The International Cup of Padel Clubs, unde și-au adjudecat Premiul Fair Play și unde au câștigat meciurile din grupa lor.
În semn de recunoaștere, delegația a primit în dar o rachetă de padel unică în lume, pictată de un artist plastic remarcabil, francezul Cristophe Ducoin, cunoscut drept El Chuzpo. Racheta în culori calde pastelate preia culorile clădirilor din Malaga, oraș considerat capitala padelului european. Organizatorii The International Cup of Padel Clubs au comandat o serie limitată la nivel mondial la10 rachete pictate de Chuzpo, menirea lor fiind de a semnala valori care merită aduse în atenție. Prima din seria rachetelor Art, cea inspirată din culorile clădirilor orașului Malaga a fost oferită sportivilor timișoreni.
Prima Art rachetă de padel a ajuns la Timișoara. E unică în lume
„În ceea ce privește livrarea primei rachete Art, o serie limitată de 10 exemplare în toată lumea, am fost foarte bucuroși să o oferim clubului PADEL CENTER din Timișoara și președintelui acestuia. Împărtășim cu Lucian Perescu aceleași valori în ceea ce privește sportul ca și cultură și autodepășirea. Ideea de a crea rachete de artă bazate pe lucrările pictorului El Chuzpo a fost posibilă prin întâlnirea artistului și a producătorului de rachete de padel Shark pornind de la ideea noastră.
Astăzi avem 3 modele care sunt fabricate fiecare în serii de câte 10 exemplare. Aceste rachete sunt de foarte bună calitate pentru a juca padel dar și foarte rare prin picturile pe care le conțin”, a declarat Claude Baigts, președintele Asociației Europene a Cluburilor de Padel.
Cine este pictorul El Chuzpo
Născut în 1965 în Dakar (Senegal), de la vârsta de 6 ani El Chuzpo trăiește în Franța. Mai întâi familia s-a mutat la Toulouse în 1971, localitate unde artistul este stabilit și în prezent. A studiat Antropologia la Sorbona, în Paris, obținând o licență și un master în domeniu, apoi a decis să plece să-și continue studiile în Mexic unde, după un an la Universitatea Jalapa (Vera Cruz) s-a mutat la Cholula (Puebla) pentru a urma un master în Antropologie vizuală la Universitatea Las Américas Puebla.
Acesta e momentul, când, urmând cursuri comune cu studenții de la Școala de Arte Plastice și Design Grafic, începe el însuși să picteze. Doi ani mai târziu, în 1993, are prima sa expoziție, la universitate în compania colegilor săi de la Arte Plastice. Din 1996 lucrează ca designer grafic și, în același timp, își urmează cariera de pictor.