Pe vremuri, egiptenii venerau pisicile, indiferent de culoarea lor. În Evul Mediu, în multe culturi, pisicile negre erau aducătoare de noroc, bunăstare și fericire. De-a lungul anilor, reputația felinelor închise la culoare a luat o turnură negativă. Au fost acuzate de tot ceea ce omul nu își putea explica în mod logic. Antipa vă invită în această muzeu, să demontăm toate credințele false legate de aceste animale adorabile!
Programul activităților
–10:00 – 19:00: toți copiii în vârstă de până la 18 ani vor primi în dar intrarea gratuită în expunerea permanentă a muzeului.
-2 mini conferințe de la 13:00 – 13:30 respectiv 14:00 – 14:30. Vizitatorii vor descoperi alături de specialistul muzeului dr. Alexandru Iftime adevărul din spatele miturile ce însoțesc aceste animale deosebite. Vom afla cine face parte din marea familie a pisicilor, plus multe curiozități și informații interesante despre felinele care trăiesc în sălbăticie, dar și pe lângă casa omului.
–12:00 – 18:00: Romfilatelia se alătură Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” cu emisiuni de mărci poștale dedicate Zilei pisicii negre. Proiectul filatelic este dedicat pogramului național „Școala altfel”. Marky, mascota Romfilatelia, îi invită pe copii să vizioneze povestea timbrului.
Pisicile negre, greu adoptabile
–15.00 – 17.00: Ioana Dedea, profesor și voluntar al asociației TNR le va vorbi copiilor despre empatie, comportament felin și despre acceptare. La sfârșitul întâlnirii cei mici vor desena, colora pisicuțele lor preferate și vor primi o mică surpriză din partea asociației TNR.
–12:00 la 18:00: îi vom avea alături de noi pe reprezentații asociației TNR, care se ocupă de salvarea și plasarea spre adopție a pisicilor hoinare din București și vom avea ocazia să admirăm pe viu câteva pisicuțe negre. Pisicile din oraș au o soartă nesigură de cele mai multe ori. Pisicile negre în majoritatea cazurilor intră pe lista animalelor greu adoptabile. Cei cu adevarat norocoși vor putea pleca acasă cu un animăluț de companie.