Directorii și inspectorii școlari din Satu Mare participă la atelierele de educație CRED
În 10, 11 și 12 octombrie directorii și inspectorii școlari din județul Satu Mare participă la atelierele de educație CRED. Noua serie de ateliere, ajunsă la ediția a IV-a, poartă numele „Resursele CRED: educație deschisă, în clasă și acasă” și pune la dispoziția profesorilor mai multe materiale utile.
Întâlnirile cu participanții au loc online, între orele 10:00 – 14:00. Ele sunt centrate pe toate tipurile de resurse educaționale deschise și au fost elaborate în cadrul proiectului CRED. Denumirea vine de la „Curriculum Relevant, Educație Deschisă pentru toți”. Concret, directorii și inspectorii au acces la documente de politici educaționale, ghiduri metodologice, programe școlare pentru opționale integrate sau resurse educaționale digitale. De asemenea, descoperă rapoarte de cercetare și analize diverse. Cum ar fi:
analiza nevoilor de formare ale cadrelor didactice din învățământul primar și gimnazial;
analiza situației curriculumului la decizia școlii;
analiza comparativă a recomandărilor europene referitoare la competențele – cheie.
Atelierele din județul Satu Mare se adresează directorilor și inspectorilor școlari. De asemenea, sunt așteptați și reprezentanții de asociații și organisme non – guvernamentale, reprezentanții sindicatelor și ONG-urilor. „De la bun început, toate acțiunile și activitățile din cadrul proiectului „Curriculum Relevant, Educație Deschisă pentru toți” – CRED au purtat emblema împărtășirii. Iar noua serie de Ateliere CRED, intitulată „Resursele CRED: educație deschisă, în clasă și acasă”, se înscrie în această linie de acțiune, obiective și valori”, se arată în comunicatul de presă transmis.
Peste 100 de ateliere pentru peste 3.000 de participanți
În intervalul lunilor septembrie – noiembrie 2023 sunt programate 129 de ateliere, desfășurate la nivel național. Sunt așteptați, în total, peste 3.300 de participanți, aceștia având ocazia de a participa la un eveniment cu un puternic caracter interactiv, fiecare persoană prezentă putând să pună întrebări sau să ofere posibile noi perspective asupra subiectului prezentat de către lectori. Astfel este urmărită valorificarea experienței participanților în implementarea curriculumului național centrat pe competențe – cheie sau în lucrul cu acesta din urmă.