Locuri de poveste din România. Drumul Zmeilor și legenda lui
Locuri de poveste din România. Deși putem vizita locuri frumoase din afara țării, e important să știm că și la noi sunt o mulțime de obiective turistice, unele mai interesante decât altele. România e o țară fabuloasă, cu toate formele de relief, care merită să fie descoperită. De aceea, continuăm rubrica noastră despre locuri de poveste din România. Copii, dați-le idei părinților!
Vârful Negoiu din Munții Făgăraș este cunoscut și faimos, așa că nu mai are nevoie de nici o prezentare. O parte din drumul dintre acesta și Cabana Negoiu însă, e mai puțin cunoscut. Drumul Zmeilor, căci așa se numește, are amenajate nouă podețe metalice. În plus, este dotat cu cabluri pentru a facilita accesul turiștilor. Era și păcat ca oamenii să nu se poată bucura de priveliștile de basm pe care acea porțiune de drum le oferă.
Drumul Zmeilor cucerește turiștii atât prin denumirea pe care o are, cât și prin construcția sa. De asemenea, este preferat de turiști deoarece poate fi traversat cu ușurință în orice anotimp, oferind un acces facil. Potrivit transfagarasan.travel, principalul circuit care cuprinde Drumul Zmeilor este Cabana Negoiu. În timpul plimbării și în zonă turiștii pot admira Piatra Caprei, Muchia Șerbotei, Căldarea Sărății, Lacul Călțun, Vârful Negoiu sau Vârfurile Scara, Budislavu și Suru.
Legenda Drumului Zmeilor
Drumul Zmeilor este impresionant și din pricina legendei de care se leagă. Traseul era considerat unul abrut. Se spune că doar zmeii îl puteau parcurge pentru a ajunge în vârf, acolo unde le era templul. Cele nouă poduri de care vă spuneam încă de la început ar fi fost construite după cei nouă zmei care trăiau acolo. La începuturi, podurile era folosite pentru a căra echipament militar în zonele de luptă și nu pentru a admira peisajele, așa cum o putem face noi azi.
Excursia pe Drumul Zmeilor vă oferă ocazia de admira flora, dar și de a vă întâlni cu viețuitoarele care formează fauna din zonă. Vorbim despre capra neagră, veverițe, căprioare, vulpi, urși, porci mistreți, șoimi, acvile de pădure, ciocănitoare, șopârle de munte, salamandre, pești și insecte.