În curând începe Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii. Ce-i așteaptă pe cei mici
În perioada 7 – 14 octombrie cei mici sunt așteptați la Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii, organizat de Teatrul Ion Creangă din București. Peste 12 teatre își dau întâlnire pentru a pune în scenă cele mai frumoase povești. În plus, copiii pot lua parte la o mulțime de activități și ateliere interesante.
Cel mai interactiv și creativ festival de teatru pentru copii reunește trupe și teatre din Italia, Finlanda, Spania, Belgia și România. Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii „100, 1000, 1.000.000 de povești“ (FITC #15) continuă tradiția spectacolului de calitate și aduce reprezentații destinate familiei și publicului tânăr, cu vârsta cuprinsă între câteva luni și peste 12 ani. Anul acesta festivalul va avea și o temă: „Tehnologii multimedia în spectacolele pentru copii”. Aceasta se reflectă atât prin spectacolele selectate, cât și în atelierele și workshopurile susținute de profesioniști din domeniu.
De-a lungul celor opt zile de festival, copiii vor privi fascinați, vor cânta, vor dansa, vor imita, se vor mira, vor întreba și vor găsi răspunsuri. Experiența spectacolului va fi cu atât mai interesantă deoarece va include și elemente specifice tehnologiei multimedia. Este vorba despre proiecții 3D, realitate augmentată, măști VR, camere stop motion sau costume motion capture.
De ce activități mai au parte copiii
Cei mici sunt așteptați, pe lângă spectacole, și la ateliere tematice care răspuns provocărilor societății actuale. „Vom avea ateliere de robotică, imprimare 3D și VR/AR pentru cei mici. De asemenea, vor avea loc și alte tipuri de ateliere – „Urban Dance” un atelier de mișcare susținut de Héctor Puigdomènech (Imaginart, Spania), dar și „Umbre. Sunet. Dans”, un atelier interactiv susținut de Amel Felloussia and Elisabeth Mouzon (Teatrul La Guimbarde, Belgia). Programul este completat și de o serie de evenimente conexe adresate profesioniștilor din domeniul artelor spectacolului pentru copii. Pentru aceștia, festivalul propune un workshop de mișcare, coordonat de Anna Ros și Andreu Sans (Teatrul LaBú, Spania), dar și un workshop dedicat educatorilor susținut de Andra Burcă (La Baracca–Testoni Ragazzi, Bologna)”, transmit organizatorii.
Activitățile festivalului au loc în Sala Mică a Teatrului Ion Creangă (strada Biserica Amzei 21 – 23), în Sala Rapsodia (strada Lipscani nr. 53) și la Teatrul Țăndărică (strada Gen. Eremia Grigorescu 24). Biletele au fost puse în vânzare și pot fi achiziționate online, de pe platforme Entertix și MyTicket, dar și de la Casa de Bilete a Teatrului din Str. Biserica Amzei 21 – 23. Detalii despre program și alte informații puteți obține de aici.