Activități educative pentru copii. Află despre pandemii și călătoresc în Asia
Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi din București organizează activități educative și interesante pentru copii. Cei mici pot participa în acest sfârșit de săptămână la un tur ghidat despre primele pandemii, dar și la un atelier interactiv despre exploratorii care au călătorit în Asia.
Prima activitate la care sunt așteptați copiii este programată vineri, 6 octombrie, de la ora 19:00. În cadrul turului ghidat „Pandemii pe hartă” participanții vor descoperi care au fost primele pandemii. Vor afla cum ciuma a scris istoria Europei și de ce gripa spaniolă este asociată de cele mai multe ori cu evenimentele politice ale secolului al XX-lea. Cea care le va fi alături copiilor în descoperirea pandemiilor și bolilor care au marcat omenirea va fi Timea Vitan, medic rezident și voluntar la Muzeul Hărților.
„Pandemia ne-a bulversat tuturor viețile și ne-a făcut să ne punem întrebări. Știrile parcă nu se mai terminau. Și fiecare informație nouă era doar o altă necunoscută în plus. Adevărul este că bolile trec, dar rămân urmele lor în spațiu și timp, iar hărțile sunt cel mai bun instrument de a ne aminti asta”, transmit reprezentanții instituției muzeale. Participarea la turul ghidat se face pe bază de înscriere și achitare a biletului în valoare de 16 lei, aici.
Călătorie în Asia prin intermediul unui atelier interactiv
Duminică, 8 octombrie, copiii cu vârste cuprinse între șapte și 11 ani sunt așteptați la atelierul interactiv „Călători și exploratori în Asia”. Aceștia vor afla detalii inedite despre o serie de exploratori ce au călătorit pe Drumul Mătăsii și prin Marea Indiei pentru a descoperi Asia. „Cât timp a petrecut Marco Polo la curtea lui Kublai Kan? Cine a descris pentru prima oară Siberia și Lacul Baikal? Ce rol au avut englezii în cartografierea Asiei? Ce rol au cercetările actuale în descoperirea unor noi teritorii? Despre toate acestea vom discuta împreună călătorind pe hărți și căutând indicii în cărți, alături de Hubert și Mihai, doi ghizi juniori la Muzeul Hărților”, mai transmit reprezentanții muzeului.
Atelierul face parte din seria Ghid Junior la Muzeul Hărților și este realizat de Asociaţia Learning by Teaching. El va avea loc în interiorul muzeului, de la ora 10:30 la 12:00. Taxa de participare este de 40 lei / copil, iar înscrierile se pot face aici.