Laboratoarele de știință își deschid porțile. Sunt gata să împărtășească informații și să ofere experiențe inedite. Muzeul are astăzi un program special de vizitare, fiind deschis între orele 10:00 și 14:00 (ultimul vizitator poate intra la ora 13:00). Apoi, începând cu ora 15:00, au loc activități dedicate Nopții Cercetătorilor, un eveniment care are loc, anual, în peste 300 de orașe europene.
Evenimentul din acest an, având ca temă „ReCoNnect – Research for Health” se înscrie în seria Acțiunilor Marie Sklodowska – Curie al programului cadru Horizon Europe al Uniunii Europene, și aduce zona de cercetare de excelență din România în fața publicului larg. Astfel, se demonstrează că știința își poate aduce contribuția la dezvoltarea de soluții pentru sănătatea oamenilor și a mediului înconjurător.
Programul activităților de la Antipa
Accesul vizitatorilor la Noaptea Cercetătorilor de la Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” este gratuit. Activitățile, care au loc până la ora 20:00 (ultimul vizitator poate intra la ora 19:00) sunt următoarele:
Specii străine de melci și scoici în fauna României. Coordonatori: Dr. Oana Paula Popa, Dr. Ana Maria Krapal;
Păsări de amurg și de noapte. Coordonator: Dr. Andrei Ștefan, Drd. Andreea Brezeanu;
Călătorie în lumea himenopterelor. Coordonator: Drd. Alexandra Popa;
Fascinanta lume a detaliilor: universul microscopiei optice și electronice. Coordonatori: Dr. Rozalia Motoc, Drd. Maxim-Jean Bâlcu;
Exploratorii apelor. Coordonator: Dr. Ana-Maria Petrescu;
Uite cu ce ne hrănim! Coordonator: Andreea Cătălina Drăghici;
Vietăți cu sânge rece. Coordonator: Dr. Alexandru Iftime;
Cum trebuie să preparăm insectele pentru o colecție de entomologie? Coordonator: Dr. Mihai Stănescu;
Curiozități din lumea lepidopterelor și metode inedite de capturare a acestora. Coordonator: Dr. Mihai Stănescu;
Restaurarea – dăruire, muncă și respect pentru frumos. Coordonatori: Dr. Mircea Ciobanu, Raluca Stancu;
Între orele 17:00 – 18:00 are loc și atelierul „Antipa și Racoviță – exploratori de poveste”. Și la această activitate participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile. Înscrierile pot fi făcute aici.