Peste 3.000 de profesori au acces la un ghiozdan plin cu materiale didactice
Începutul noului an școlar aduce pentru peste 3.000 de profesori din România și Republica Moldova un ghiozdan plin cu materiale didactice. Ele fac parte din proiectul „Educație la Înălțime”, proiect de care se bucură și elevii.
„Ghiozdanul cu obiective de dezvoltare durabilă” vine în sprijinul cadrelor didactice înscrise în proiect. Profesorii au la dispoziție experimente interesante și jocuri atractive pe care să le integreze în lecțiile predate la clasă. Din ghiozdanul lor cu obiective de dezvoltare durabilă fac parte nu mai puțin de 34 de materiale didactice. Câte două pentru fiecare dintre obiectivele de dezvoltare durabilă. În fiecare zi, de luni până vineri, începând din 11 septembrie, vor fi lansate câte două materiale didactice. Ele vor fi disponibile pe canalul de YouTube și pe pagina de Facebook Educație la Înălțime.
„Materialele didactice sunt realizate de profesori din diferite regiuni ale țării. Din școli din mediul urban și rural. Unii dintre ei laureați Merito sau ai Galei pentru Valori în Educație: Irina Constantinescu (Dâmbovița), Marcel Bartic (București), Mirela Spiță (Bacău), Cristina Ciocoiu (Craiova), Consuela Colțan (București), Ion Constantinescu (Dâmbovița), Nicu Bujor (Bacău)”, transmit cei din spatele proiectului.
Despre proiectul „Educație la Înălțime”
Prin intermediul lecțiilor interesante și educative filmate la înălțime, cu drona, proiectul a ajuns în peste 3.000 de școli din toate regiunile țării. De asemenea, de ele s-au bucurat și elevii din Republica Moldova. „„Educație la Înălțime” înseamnă lecții multidisciplinare care dau aripi profesorilor. La propriu. Cu ajutorul dronelor, profesorii își poartă elevii la sute și mii de km distanță în locuri de vis, spectaculoase și relevante în procesul de învățare. În locuri menite să îi inspire pe copii și să le arate că lecțiile pot fi un adevărat spectacol de culori și de interactivitate”, se arată pe site-ul proiectului.
Și dacă vă întrebați cum a început totul, avem răspunsul. Ideea a pornit de la o lecție specială în care elevii au intrat în direct cu un loc extraordinar, imaginile fiind transmise cu o dronă, iar un profesor le-a răspuns la întrebări. Proiectul pilot a avut loc în 2020, în județul Hunedoara. Elevii de la trei școli rurale au intrat în direct cu profesori aflați în locuri spectaculoase din diferite colțuri ale țării.