Expoziție interactivă cu peste 55 de dinozauri de mărime naturală. Unde are loc
În perioada 2 septembrie – 1 octombrie, Cetatea Oradea găzduiește o expoziție interactivă cu peste 55 de dinozauri de mărime naturală. Aceștia respiră, se mișcă, pot fi călăriți și emit sunete. 
Expoziția, numită „Dino Park”, reprezintă o călătorie în timp, pe vremea dinozaurilor. „Cu ajutorul unei tehnologii de ultimă generație și cu contribuția unei echipe de paleontologi pasionați și tehnicieni experimentați din două continente, Asia și Europa, expoziția combină divertismentul cu educația”, se arată în comunicatul de presă al Asociației pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune. Iubitorii de natură și de știință sunt invitați să admire cei peste 55 de dinozauri în mărime naturală. Ei, la rândul lor, vor interacționa cu vizitatorii.
Printre dinozaurii din cadrul expoziției se numără Tyrannosaurus Rex, Triceratops, Brachiosaurus, Stegosaur și alte creaturi fascinante. „Acești dinozauri sunt veritabile capodopere animatronice care respiră, se mișcă și emit sunete. Fiecare exponat este meticulos realizat din burete și acoperit cu un material textil tratat cu silicon, având până la 13 metri lungime și nouă metri înălțime”, se mai precizează în comunicat. Expoziția poate fi vizitată în fiecare zi, între orele 11:00 – 20:00.
Unde mai puteți vedea dinozauri
La noi în țară sunt câteva parcuri tematice care le oferă atât copiilor, cât și adulților, o experiență inedită. Unul dintre ele este Dino Parc Râșnov. El a fost inaugurat în 2015 și este cel mai mare parc cu dinozauri din Sud – Estul Europei, dar și un muzeu în aer liber, unic în România. Situat pe Strada Cetății, în apropiere de Cetatea Râșnov, parcul are o suprafață de 4 hectare și găzduiește peste 120 de machete ale unor dinozauri atestați științific.
La Dino Parc Râșnov este expusă și reproducerea celui mai mare animal zburător din lume, Hatzegopteryx thambema, care putea face ocolul pământului în zbor fără oprire, dar și un meteorit real, extrem de rar, descoperit în România. Tot acolo se regăsește și Seismosaurus, uriașul sauropod de 45 de metri lungime, care crea un mic cutremur la fiecare pas făcut.
Pe lângă parcul de la Râșnov, dinozaurii se regăsesc și în Transilvania, dar și la mare. În județul Hunedoara, între satul Sânpetru și Sibișel, se află Parcul Dinosaur World Transylvania. Vizitatorii fac o călătorie în timp, în urmă cu aproximativ 70 de milioane de ani, având parte de experiențe unice. Un alt parc cu dinozauri, cu o suprafață de 2 hectare, este Jurasica Adventure Park, situat în stațiunea Neptun. Acesta cuprinde dinozauri în mărime naturală, locuri de joacă, activități educative, expoziții și zone de relaxare.