Ați fost la mare anul acesta? Iată ce se află în apa înghițită
Ați fost la mare anul acesta? Dacă răspunsul este da, inevitabil, atunci când ați înotat, ați înghițit și o cantitate de apă. Cel mai probabil, acest lucru s-a întâmplat din greșeală. După cum știți, apa mării nu este întocmai limpede, fapt ce îi poate face pe părinți și pe copii să se îngrijoreze. Vă prezentăm ce se află în apa înghițită.
Apa mării este un loc minunat pentru a înota. Important este să fim atenți, să respectăm cerințele salvamarilor și să nu lăsăm copii nesupravegheați. Înotul în mare nu este același lucru cu înotul într-o piscină sau un lac. Vântul, valurile, schimbarea mareei, panta plajei și alți factori pot face ca în apă să fie prezenți curenți puternici chiar și în cele mai calme zile. Pentru a reduce riscul de infecții ale pielii, ne este recomandat să facem duș la scurt timp după ce am fost în apă. Astfel vom putea spăla posibilele bacterii prezente pe piele sau haine.
Iată ce se află în apa înghițită
Viața microscopică este întotdeauna prezentă în toate ecosistemele acvatice. Aceasta este esențială pentru a menține sănătatea generală a ecosistemelor. În videoclipul de mai jos, o persoană a cercetat microorganismele prezente în apă. Deși diversitatea vieții în ocean este incredibilă, aceasta este complet necesară! În ordinea apariției, în apa testată sunt prezente următoarele microorganisme:
Larva Nauplius a unui crustaceu microscopic (copepod),
Diatomee lângă granule de nisip,
Frustula ruptă a unei frumoase diatomee,
Dinoflagelat,
Diatomee,
Diatomee coloniale și un protozoar care înoată,
O altă colonie de diatomee care formează un model frumos,
O bucată de alge în descompunere cu diatomee și protozoare,
Suntem sau nu în pericol dacă am înghițit apă de mare
Dacă ați înghițit, chiar și din întâmplare, puțină apă de mare, probabil vă întrebați ce se află în aceasta și dacă sunteți în pericol de îmbolnăvire sau nu. Desigur, toate acestea diferă în funcție de diferiți factori prezenți în mare, un exemplu fiind poluarea. Nu este cazul să vă faceți griji, posibilitatea de a vă îmbolnăvi este extrem de scăzută. Acidul clorhidric pe care îl produce stomacul nostru va ucide microorganismele pe care le-am ingerat accidental atunci când am înghițit apă de mare. Posibile probleme pot apărea atunci când un ecosistem acvatic precum marea este poluat. Acest lucru va modifica echilibrul ecosistemului, iar microorganismele, cum ar fi bacteriile, vor prospera. De exemplu, atunci când apa mării conține cantități excesive de bacterii, acest lucru va duce la infecții gastrointestinale, probleme ale pielii sau alte probleme mai grave.