Când începe construcția Centrului de Mari Arși pentru copii. Ce spune ministrul Sănătății
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a oferit detalii cu privire la construcția Centrului de Mari Arși de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București. Contractul a fost semnat, iar lucrările vor începe în prima săptămână din luna septembrie.
Centrul ce urmează să fie construit la București va îngriji pacienții cu arsuri foarte grave. Potrivit unui comunicat de presă emis de Ministerul Sănătății, noua clădire va cuprinde două săli de operație pentru pacienții cu arsuri severe, 10 paturi pentru pacienții critici, 16 paturi ATi postcritici și 10 paturi pentru microchirurgie și chirurgie reconstructivă. De asemenea, în cadrul centrului va funcționa și un nou ambulatoriu de specialitate.
Când ar trebui să fie gata lucrările
Valoarea investiției este de 56 milioane de euro și face parte din proiectul derulat de Ministerul Sănătății cu Banca Mondială. Durata de execuție este de 26 de luni. Asta înseamnă că până la începutul lunii martie 2024 centrul ar trebui să fie gata.
„Construcția și finalizarea centrelor pentru mari arși reprezintă o componentă importantă a proiectelor de investiții și de dezvoltare a sistemul sanitar din România, pe care le derulează Ministerul Sănătății în parteneriat cu autoritățile locale din întreaga țară. Responsabilitatea, profesionalismul și buna credință sunt principiile după care funcționează echipa actuală a Ministerului Sănătății”, a declarat ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila.
După cum spune și ministrul Alexandru Rafila, nu doar la București va fi construit un astfel de centru pentru persoanele cu arsuri grave și foarte grave. În prezent se lucrează la construcția Centrului de Mari Arși de la Timișoara. Acolo lucrările de construcție au început în luna iunie. Un alt centru urmează să fie construit la Târgu – Mureș, iar contractul va fi semnat până la finalul anului, potrivit Ministerului Sănătății.
Dicționar
Ambulatoriu: instituție medico – sanitară în care se acordă bolnavilor asistență medicală, fără ca aceștia să fie internați în spital.