MISTERELE LUMII, ISTORII NEELUCIDATE. Nagoro, satul locuit de păpuși
În lume există o mulțime lucruri a căror secrete nu au fost elucidate nici până în zilele noastre. ȘTIRI PENTRU COPII vă vorbește azi, la rubrica MISTERELE LUMII, ISTORII NEELUCIDATE, despre satul Nagoro din Japonia. Populația de păpuși în mărime naturală a depășit numărul de locuitori cu aproximativ 10:1. Nagoro spune povestea foștilor localnici.
Nagoro sau Nagoru este un sat din Valea Iya, în Japonia. În prezent, satul mai este numit și Nagoro Doll Village, adică Satul Păpușilor Nagoro. Acesta este situat pe o insulă din Tokushima numită Insula Shikoku și este înconjurat de o zonă muntoasă. Numărul mare de păpuși din tot satul a atras atenția turiștilor, satul devenind o reală atracție înfricoșătoare. Populația de oameni reali este în continuă scădere, ajungând la 27 de locuitori în septembrie 2019. În schimb, în sat „trăiesc” câteva sute de păpuși mari cât oamenii.
Păpușile spun povestea foștilor locuitori sau vizitatori ai satului. Părul lor este realizat din sfoară sau lână iar ochii mici sunt pictați cu vopsea neagră. Păpușile surprind emoții umane diverse precum tristețe, zâmbete schițate sau fețe neutre.
Satul locuit de păpuși
Populația de păpuși în mărime naturală a satului Nagoro a depășit numărul de locuitori cu aproximativ 10:1. Asta înseamnă că la fiecare locuitor uman al satului, luăm în calcul și aproximativ zece păpuși. Locuitorii satului Nagoro sunt 27 de persoane în vârstă, cel mai tânăr având peste cincizeci de ani. Alături de aceștia sunt aproximativ 350 de păpuși de mărimea unui om real.
„Locuitorii asemeni jucăriilor sunt opera localnicului Tsukimi Ayano. Acesta a început să facă replici păpuși ale vecinilor, după ce aceștia au murit sau au părăsit satul. Locuitorii păpuși pot fi văzuți în diferite poziții, peste tot în sat. Este vorba de pescari stând pe malul râului, studenți umplând săli de clasă întregi, cupluri în vârstă odihnindu-se pe bănci în afara clădirilor și multe altele”, scrie cntraveler.com. Păpușile care întruchipează foștii săteni poartă chiar hainele acestora. Numeroși turiști consideră satul ca fiind înfricoșător, continuând totuși să îl viziteze.