Avertizare de la autorități. Pericolul scăldatului în natură
În România, mulți părinți, tineri și copii apelează la diverse ape neamenajate pentru relaxare. Autoritățile ne atrag atenția. Scăldatul este interzis în locurile neamenajate. Este important ca părinții și copiii să țină cont de această avertizare deoarece pericolul scăldatului în natură este unul uriaș.
Perioada verii este una foarte călduroasă, apa reprezentând o adevărată oază de relaxare pentru adulți și copii. Deși apa poate oferi o ușurare plăcută și rece, poate prezenta și pericole. Scăldatul în locurile neamenajate este foarte periculos, în special atunci când temperaturile sunt ridicate. Înotătorii se pot confrunta cu epuizare de căldură, care poate escalada la insolație. În cazul acesta este important să apelăm la asistență medicală imediată. Părinții și copiii sunt sfătuiți să evite înotul în ape necunoscute, în locuri neamenajate sau în ape agitate. Este important ca părinții să îi supravegheze pe copii pe toată perioada înotului, chiar dacă aceștia sunt buni înotători.
Pericolul scăldatului în natură
Scăldatul este interzis în locurile neamenajate, atrag atenția autoritățile. Pericolul este unul extrem de ridicat datorită a ceea ce se află în apă. Aici este vorba atât de vegetație cât și de posibilele gropi adânci. Cei mici pot crede că sunt în siguranță, însă mărimile gropilor sunt imprevizibile. În unele cazuri, când ajutorul nu este oferit imediat, copiii și adulții își pierd chiar viața. Diferențele de temperatură sunt și ele un semnal de alarmă. Acestea pot fi fatale. Nivelul apei este un alt factor periculos deoarece acesta poate scădea sau crește în orice moment. În apă pot exista și curenți. Ei sunt periculoși atât pentru copii cât și pentru adulți, fiind deseori foarte puternici. Pe lângă toate aceste pericole, apele neamenajate pot fi cauza afecțiunilor periculoase.
Boli frecvente pe care le putem contacta în apele neamenajate
Cel mai frecvent tip de boală pe care o putem contacta în apele neamenajate este diareea. Bolile diareice pot fi cauzate de germeni precum Cryptosporidium, E. coli O157, norovirus și Shigella. Virușii prezenți în ape pot produce afecțiuni la nivelul pielii, urechilor, căilor respiratorii și ochilor. Gastroenterita este una din afecțiunile întâlnite frecvent de înotătorii în apele neamenajate. Aceste infecții și multe altele pot fi cauzate de germeni care trăiesc în mod natural în apă și sol.