Cel mai mare animal din toate timpurile a fost descoperit. Cercetătorii își pun diverse întrebări
A fost descoperit cel mai mare animal din toate timpurile. Acesta este de cel puțin două sau trei ori mai mare decât o balenă albastră. Oasele descoperite îi fac pe cercetători să își pună diverse întrebări privind dimensiunea posibilă a vertebratelor.
Până recent, cel mai mare animal descoperit vreodată era balena albastră (Balaenoptera musculus). Greutatea maximă înregistrată a fost de 190 de tone pentru un specimen de 27,6 metri. Balenele albastre mai mari, de până la 33,6 metri, au fost înregistrate, dar nu au fost cântărite. O nouă descoperire din deșertul peruan întrece însă recordul.
Cel mai mare animal din toate timpurile a fost descoperit
Perucetus colossus, descoperit recent, este considerat ca fiind cel mai mare animal din toate timpurile. Acesta este tot o specie de balenă, fiind însă de aproximativ două sau trei ori mai mare decât o balenă albastră. Dimensiunea a fost estimată după ce cercetătorii au descoperit un set de oase în Peru. 13 vertebre, patru coaste și o parte dintr-un os de șold pare că aparțin unui grup de cetacee acvatice cunoscute sub numele de bazilozauride. Studiile recente consideră că specimenul era încă tânăr și nu crescuse la dimensiunea maximă. Oasele descoperite îi fac pe cercetători să își pună diverse întrebări privind dimensiunea posibilă a vertebratelor.
Cercetătorii își pun diverse întrebări
Deși oceanele sunt uriașe, spațiul de mișcare al viețuitoarelor este limitat. Oamenii de știință se întrebau de mult timp de ce vertebratele cresc și se dezvoltă doar până la o anumită dimensiune. Mamiferele marine precum balenele și delfinii au un avantaj fiind mai mari decât restul viețuitoarelor din ocean. Dimensiunea acestora este diferită deoarece ajută la prevenirea pierderii de căldură din apă. Deși mai mari, studiile dovedeau că și balenele sunt limitate în dimensiune. Aici sunt incluse și balenele albastre. Noua descoperire însă pune sub semnul întrebării toate cercetările anterioare. Trebuie luat în calcul și faptul că aceste cercetări erau făcute pe animalele descoperite până în momentul apariției oaselor de Perucetus colossus.