Concurs de șah la Timișoara. Peste 350 de jucători din 30 de țări și Mari Maeștri Internaționali
Șahul este supranumit și sportul minții. Acesta le cere jucătorilor să dea dovadă de agilitate și capacități mentale deosebite. Concurs de șah la Timișoara. Grand Prix Rapid 2023 urmează să găzduiască peste 350 de jucători din 30 de țări, dintre care mai mult de 30 de Mari Maeștri Internaționali.
Șahul este un joc de masă care se încadrează în familia sporturilor mentale. Este nevoie de o gândire intensă în care jucătorii stau lipiți de tablă, fără a-și lua ochii aproape niciodată, timp de câteva ore. Șahul este considerat un sport deoarece jocul necesită o îndemânare imensă, acuitate mentală, gândire strategică și chiar rezistență fizică de durată necesară pentru a rămâne concentrat pe durata meciurilor. Acestea pot dura chiar și ore întregi. Datorită abilității copiilor de reținere a informației, aceștia pot juca șah începând chiar de la vârsta de patru ani. Momentul ideal pentru a începe acest sport însă este vârsta de șapte-opt ani. Pe lângă beneficiile pe care le aduce dezvoltării creierului, șahul poate deveni o activitate plăcută de familie. Concursul Timișoara Grand Prix Rapid reprezintă un moment important în promovarea și susținerea sportului minții, atât în orașul de pe Bega cât și la nivel național.
Sportului minții la Timișoara
Concursul de șah Timișoara Grand Prix Rapid 2023 – Memorialul Cristina Foișor este parte a circuitului internațional de șah Grand Prix România. Capitala Banatului urmează să găzduiască peste 350 de jucători din 30 de țări pentru a participa la concurs. Printre aceștia se află mai mult de 30 de Mari Maeștri Internaționali. Conferința de presă va avea loc în Sala Multifuncțională a Consiliului Județean Timiș, în format hibrid. Aceasta va fi susținută de către Alin Berescu, vicepreședinte al Federației Române de Șah și de către Gabriel Grecescu, secretar general al Federației Române de Șah, alături de Alexandru Proteasa, vicepreședinte al CJ Timiș. Concursul Timișoara Grand Prix Rapid este cofinanțat de Consiliul Județean Timiș.