Spectacol de teatru și dans la Timișoara. Sunt utilizate tehnologia digitală și elemente de realitate augmentată
Anul acesta în orașul de pe Bega se organizează multe activități. Mai ales că Timișoara este Capitală Europeană a Culturii. Așadar, duminică, 23 iulie, timișorenii și turiștii sunt invitați la un spectacol de teatru și dans. El are loc de la ora 22:00 la Cazarma U. Se anunță a fi un eveniment interesant și totodată inedit. Vor fi folosite tehnologia digitală și elemente de realitate augmentată.
Unele dintre poveștile captivante ale orașului Timișoara și ale cartierului Giroc vor fi aduse în prim – plan în spectacolul „Patrimoniul sub reflectoare – un salt în libertate”. Organizatorii îl numesc un „dans al evoluției, învăluit în amintiri ale evoluției tinerilor care au realizat Revoluția din `89”.
„Spectacolul va oferi o călătorie emoționantă și plină de inspirație prin intermediul artei și tehnologiei, transformând scena într-un peisaj digital remarcabil. Te așteptăm în weekend la o seară în care trecutul și prezentul se vor întâlni pe aceeași scenă. Unde se vor împleti și vor crea o punte de trecere peste granița timpului”, transmit organizatorii.
Evenimentul, parte a programului „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii”
Spectacolul este parte a Spotlight Heritage Timișoara, parte a programului cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023”. El își dorește să invite publicul să facă un salt înapoi în timp, printr-o odă adusă tinerilor și studenților care au făcut saltul către libertate. Povestea lor va fi spusă utilizând tehnologii digitale inovatoare. Printre ele se numără proiecțiile 3D de tehnologie mixtă și elementele de realitate augmentată, realizate de studenți și profesori ai Universității Politehnica Timișoara.
Evenimentul este realizat de Universitatea Politehnica Timișoara în parteneriat cu Magnum Dance Sport Team, Fundația Triade și împreună cu Muzeul Național al Banatului. El va avea loc în data de 23 iulie 2023, la Cazarma U, începând cu ora 22:00. Interpretarea artistică se bazează pe muzica compusă de Dan Simion și coregrafia și regia lui Diana și Raul Avram. Dramaturgia îi aparține lui Mariana Boșneac și sunt incluse și versurile lui Robert Șerban. „O simfonie de cuvinte, muzică și mișcare ce evocă esența locurilor și a oamenilor din orașul de pe Bega”, spun organizatorii. Intrarea la eveniment este liberă. Mai multe informații despre spectacol pot fi obținute de pe pagina evenimentului, aici.