Cine a fost Sfântul Ilie. Obiceiuri și tradiții pentru 20 iulie
Astăzi, 20 iulie, mulți creștini îl sărbătoresc pe Sfântul Ilie. Nu mulți copii știu însă cine a fost acesta și pentru ce este cunoscut. Obiceiurile și tradițiile zilei de astăzi.
Sfântul Proroc Ilie a fost unul dintre cei mai mari oameni ai lui Dumnezeu. Acesta s-a născut în Tezva Galaadului cu aproape 800 de ani înainte de venirea Mântuitorului Iisus Hristos. Familia lui a fost una simplă și credincioasă. Atunci când s-a născut Ilie, tatăl lui pe nume Sovac a văzut cum îngerii l-au înfășurat în flăcări de foc și l-au hrănit cu văpaie. Practic, nu doar plecarea lui la ceruri a fost una spectaculoasă, ci și venirea pe lume a fost una specială.
De-a lungul vieții a fost considerat un om care avea puterea de a deschide și închide cerurile. Acesta este cunoscut pentru momentul în care a despărțit în două apele. Tunetele și fulgerele sunt astăzi considerate acțiunile Sfântului Ilie. Acesta are puterea de a aduce ploile.
Obiceiuri și tradiții, ce putem face și ce nu putem face de sărbătoarea Sfântului Ilie
Ziua Sfântului Ilie este considerată una de odihnă. Se spune că nu este bine să faci treabă în casă sau pe câmp pentru a fi ferit de ploi, grindină și trăsnete. Ploaia este un semn bun pe data de 20 iulie. Se spune că aceasta prevestește faptul că nu va fi un an secetos. Dacă însă este foarte cald, se spune că pământurile nu vor fi roditoare din cauza secetei. Mulți creștini merg la biserică pentru a-i cinsti și pentru a se ruga pentru cei plecați dintre ei. Tot la biserică, femeile din sat duc busuioc cules din grădinile lor și îl lasă lângă icoane. Astăzi se împart fructe, apă și flori de câmp. Unele superstiții spun că oamenii trebuie să poarte asupra lor ramuri de salcie pentru a fi feriți de trăsnete, să își facă cruce, să culeagă plante medicinale și să nu plece în călătorii.