Elevii români fac istorie în fizică. Ce s-a întâmplat la Olimpiada Internațională
Poate că nu e sistemul de învățământ așa cum trebuie să fie, însă țara are copii cu care se poate mândri. Elevii români fac istorie în fizică. Lotul României, format din cinci elevi, a luat parte la Olimpiada Internațională de Fizică desfășurată la Tokyo, Japonia, în perioada 10 – 17 iulie.
Evenimentul a adus laolaltă aproape 400 de elevi din 84 de țări care s-au întrecut pentru a obține un loc cât mai sus în clasamentul final. România a reușit să obțină locul 1 în Europa și locul 3 în lume. La nivel mondial, China și Coreea s-a clasat pe locul 1, iar Statele Unite ale Americii pe locul 2. „După matematică, România scrie istorie și la Olimpiada Internațională de Fizică desfășurată la Tokyo, în Japonia, în perioada 10 – 17 iulie, cu participarea a 398 de elevi din 84 de țări – locul 1 între țările din Europa și locul 3 în lume, după China și Coreea, aflate pe locul 1, și Statele Unite ale Americii, care ocupă poziția a doua”, transmit reprezentanții Ministerului Educației.
Cine sunt elevii care formează lotul național
Lotul României, coordonat de prof. dr. Delia Davidescu, Liceul Teoretic Internațional de Informatică București, și conf. univ. dr. Popescu Sebastian-Dumitru, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Iași, este format din următorii elevi:
Momoiu Alexandru, Liceul Teoretic Internațional de Informatică București, clasa a XI-a, medalie de aur, poziția a 7-a în clasamentul general;
Oros Vlad Ștefan, Liceul Teoretic „Grigore Moisil” Timișoara, clasa a XII-a, medalie de aur;
Dragomir Darius Andrei, Liceul Teoretic Internațional de Informatică București, clasa a XI-a, medalie de aur;
Mirică Ioan Alexandru, Liceul Teoretic Internațional de Informatică București, clasa a XI-a, medalie de argint;
Tudose Rareș Felix, Liceul Teoretic Internațional de Informatică București, clasa a X-a, medalie de argint.
Alături de elevi și de profesorii coordonatori au mai făcut parte din lot și profesorii observatori: Victor Păunescu, Liceul Tehnologic Mircea Vulcănescu București, și Golcea Sandu Mirel, Colegiul Național C. D. Loga, Timișoara.