Copiii cu cerințe educaționale speciale, invitați la ateliere distractive
Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” așteaptă copiii cu cerințe educaționale speciale la două ateliere distractive. Primul, „Descoperă fluturii exotici”, are loc începând cu 14 iulie, iar cel de-al doilea, „Viața sălbatică printre ierburi”, are loc în 17 iulie.
Pornind de la expoziția de fluturi exotici vii, în grădina Muzeului se vor desfășura patru ateliere senzoriale, creative și educative. Ele au loc începând cu 14 iulie 2023, între orele 10:30 – 12:00. Participarea este gratuită, în limita a 10 locuri disponibile, folosind formularele pentru înscriere. Datele, precum și link-urile către formularele de înscriere, pentru cele patru ateliere sunt următoarele:
„Nu există restricție legată de vârstă. Toți participanții cu cerințe educaționale speciale și prietenii lor sunt bineveniți, indiferent de abilitățile lor artistice și practice. Dorim să oferim tuturor o experiență educațională și distractivă de calitate, descoperind împreună cu echipa Muzeului aspecte legate de viața fluturilor exotici și de conservarea faunei sălbatice. În cadrul acestor ateliere ne propunem să facem vizita în sera de fluturi cât mai plăcută și incluzivă posibil. Atelierul va avea și o parte practică, atmosfera de relaxare și voie bună fiind completată de jocuri, povești și muzică potrivită cu tema atelierului”, transmit reprezentanții Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”.
Copiii descoperă viața sălbatică
Într-un alt atelier dedicat copiilor cu cerințe educaționale speciale aceștia descoperă „Viața sălbatică printre ierburi”. Tema din această lună este „Vitezomanii pampasului”, iar atelierul are loc în 17 iulie, între orele 10:30 – 12:00, în sala atelier a muzeului. „În prima parte a atelierului vom face o scurtă plimbare prin Muzeu, ne vom opri în fața dioramei „Pampas” unde vom vorbi despre viața sălbatică printre ierburile din regiunile sud – americane, vom recunoaște animalele ce locuiesc în zona de pampas. Pe parcursul „drumeției” prin muzeu vom trece în revistă câteva curiozități și informații interesante despre vitezomanii zburători dar și tereștri ai pampasului. Inspirați și de povestea pregătită special pentru temă, în a doua parte a atelierului vom meșteri un produs de lucru manual care pe care participanții îl vor lua acasă”, mai transmit reprezentanții Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”.
Participarea la ateliere este gratuită, în limita a 10 locuri disponibile. Înscrierea se face folosind formularul pentru înscriere: https://forms.gle/fvvbeyauukbzZW67A.
Dicționar
Pampas: câmpie întinsă, acoperită cu ierburi și cu tufișuri, caracteristică regiunilor cu climă subtropicală și temperată din America de Sud.