Căpușele, un adevărat pericol. Informații utile pentru toți părinții
Pentru părinții ai căror copii se joacă prin iarbă, căpușele reprezintă un adevărat pericol. Mușcăturile acestora pot cauza boli deosebit de grave. Căpușele se găsesc mai ales în iarba înaltă în lunile fierbinți de vară.Astăzi vă prezentăm ce sunt căpușele, ce putem face cu ele și cum le putem evita. Aceste informații sunt utile pentru toți părinții.
Mușcătura unei căpușe poate provoca numeroase boli deosebit de grave pentru om. Babesioza, boala Lyme, febra butonoasă și encefalita de căpușă sunt unele dintre ele. Este important, atât pentru cei mici cât și pentru adulți, să știm cum să ne protejăm în cazul unei mușcături.
Ce sunt căpușele
Hainele subțiri, mâinile și picioarele descoperite prin iarbă pot reprezenta o adevărată invitație pentru căpușe. Acestea sunt paraziți externi și trăiesc în apropierea solului, în iarba înaltă, pe grămezile de frunze sau în zonele verzi. Căpușele se hrănesc cu sânge, intrând în pielea omului și rămânându-le doar corpul în exterior. În cazul în care suntem mușcați, trebuie să le îndepărtăm cât mai repede. Aceste insecte mici se pot prinde atât de oameni cât și de animale. De obicei, o căpușă trebuie să fie atașată de corpul tău timp de mai mult de 24 de ore înainte de a te putea îmbolnăvi, potrivit experților.
Ce putem face în cazul în care găsim o căpușă
Dacă găsești o căpușă, nu trebuie să intri în panică. Nu toate poartă boli periculoase. Deoarece ele nu doar ne mușcă ci se înglobează în piele, cel mai probabil o să fie greu de îndepărtat. Copiii sunt încurajați să ceară ajutorul unui adult de încredere care să poată îndepărta căpușa cu ajutorul unei pensete. Tipul de căpușă poate să fie apoi identificat cu ajutorul internetului. Profesioniștii medicali pot trimite căpușa scoasă la un laborator pentru a testa eventuale pericole. În cazul în care vă simțiți rău după o mușcătură este bine să solicitați ajutorul unui medic.
Purtați haine de culoare deschisă, care vor face căpușele ușor vizibile și vor menține o temperatură mai scăzută decât țesăturile închise la culoare,
Cereți unui adult să vă ajute să faceți o verificare după ce ați fost afară. Când faceți o verificare, verificați atât corpul, cât și hainele. Căpușele sunt cu adevărat mici și se pot ascunde în locuri neașteptate”.