Lumea roboților inteligenți a ajuns și în orchestră. O realitate tot mai apropiată
Generațiile trecute își imaginau viitorul ca fiind unul demn din secvențele filmelor SF, condus de roboți. O realitate complet diferită față de cea actuală, în care oamenii conduc doar mașini zburătoare și roboții sunt cei care lucrează pentru om. Multe lucruri din cele imaginate nu au reușit să se ridice la nivelul așteptărilor, tehnologia evoluând continuu însă cu o rapiditate mai scăzută decât cea imaginată. Vă vom prezenta cât de aproape suntem de această realitate. Lumea roboților inteligenți a ajuns și în orchestră.
Numeroși roboți au fost remarcați de-a lungul timpului pentru abilitățile lor uimitoare, tot mai apropiate de cele ale oamenilor. Fie că vorbim despre roboți medicali care operează oameni, roboții bodyguard care îți asigură protecția sau cei care dau dovadă de abilități artistice, lumea roboților inteligenți este în continuă schimbare. Acest proces continuu vine cu noi dezvoltări și descoperiri care depășesc limitele a ceea ce roboții pot realiza.
Lumea roboților inteligenți
Numeroase postări cu roboți se fac remarcate și pe rețelele de socializare. Evoluția acestora de-a lungul timpului a fost o călătorie fascinantă marcată de progrese semnificative în tehnologie și inginerie. Clipuri video precum cel al Regelui din Bahrain care și-a făcut apariția cu robotul său bodyguard la un eveniment din Dubai, proiectul „can`t help myself” sau cel al robotului Alex se fac remarcate în special pe platforma TikTok. Acestea evidențiază tot mai mult evoluția lumii roboților inteligenți. Recent, un robot android a reușit să facă istorie în Coreea de Sud. Acesta a condus orchestra națională, o premieră în istoria țării.
Conform bbc.co.uk „Un robot android a condus orchestra națională a Coreei de Sud pentru prima dată în istoria țării. Robotul cu două brațe, numit EveR 6, a urcat pe podiumul dirijorului și a ghidat peste 60 de muzicieni în fața unui public live.
Aproape 1.000 de oameni s-au prezentat la Teatrul Național al Coreei pentru a urmări orchestra. Robotul s-a înclinat în fața publicului înainte de a începe concertul. EveR 6 a fost dezvoltat de oamenii de știință de la Institutul de Tehnologie Industrială din Coreea. Acesta a fost programat să reproducă mișcările unui conductor uman prin tehnologia de captare a mișcării”.