Expoziție inedită la Muzeul de Artă din Cluj. Benzi desenate și animație
În perioada 16 iunie – 2 iulie Muzeul de Artă Cluj – Napoca găzduiește o expoziție inedită. „Unboxed Stories. Urban Comics with ArtiViStory Collective” e organizată în parteneriat cu Asociația Artivistory și Asociația UniversitArt a Universității de Artă și Design din Cluj – Napoca (UAD).Este vorba de un demers de ilustrare a trăirilor și a preocupărilor tinerilor artiști. Vernisajul expoziției are loc în 16 iunie, de la ora 17:00. Vizitatorii vor putea face o călătorie în laboratorul creativ al tinerilor artiști expozanți. Expoziția cuprinde lucrări ale unor studenți și absolvenți ai cursurilor de bandă desenată și animație din cadrul programelor de licență și masterat ale UAD.
„Pornind de la principiile de bază ale artei secvențiale, ca practică vizuală narativă extrem de versatilă, proiectele selectate sunt redate în variate medii de expresie artistică. Ele includ bandă desenată, animație, gravură, sculptură, multimedia, instalație. Aduc în prim plan perspective plurivalente asupra unor tematici ce reflectă preocupări constante ale tinerilor artiști. Într-un traseu conceptual care îmbină banda desenată de factură autobiografică cu banda desenată angajată social, expoziția propune vizitatorului un periplu simbolic. Prin universuri narative intimiste sau ficționale, subiective sau colective, istorice sau fantastice, dezvăluind nenumărate povești”, se arată în comunicatul de presă transmis.
Benzile desenate, parte a expoziției
Expoziția include o serie de benzi desenate de o pagină pe tema „Pășind prin lume – Descoperă-ți încrederea”. De asemenea, va fi disponibilă și o serie de benzi desenate de 16 pagini și scurte animații. Toate pe tema „Pentru prima dată”. Ele au fost realizate de studenții din anii II și III, participanți la cursurile din cadrul programelor de licență.
„Aceste proiecte se alătură inițiativei ArtiViStory Collective de a construi în perimetrul expozițional un spațiu sigur. Un spațiu în care, prin intermediul artei secvențiale, artiștii intră în dialog cu publicul. Subiectele abordate pot deveni o oglindă a preocupărilor comune tinerei generații. Ele sunt susținute într-o solidaritate a vârstei, a trăirilor, a nevoilor cotidiene și a provocărilor societății contemporane”, se mai arată în comunicatul transmis.