Tinerii și copiii, din ce în ce mai pasionați de scrimă. Micii sportivi participă la un concurs internațional
Scrima reprezintă un sport din ce în ce mai apreciat. Tinerii și copiii sunt din ce în ce mai pasionați de scrimă, iar la competițiile la care participă reușesc să obțină rezultate remarcabile. Sâmbătă, în 20 mai, tinerii sportivi sunt invitați să ia parte la concursul internațional de scrimă care are loc în Serbia. Clubul Sportiv Floreta din Timișoara participă cu 20 de sportivi la toate categoriile de vârstă.
Competiția „Cupa Internațională Novi Sad” se desfășoară pe mai multe categorii de vârstă: copii sub 13 ani, copii sub 15 ani, juniori (sub 20 de ani) și seniori. Scrimerii de la Clubul Sportiv Floreta au participat recent și la Maratonul Scrimei Clujene. Acolo au obținut șapte medalii la cele opt categorii la care au participat. Evenimentul a reunit peste 300 de sportivi din România, Ungaria, Moldova, Serbia și Bulgaria. Acum, scrimerii se pregătesc de concursul de la Novi Sad.
Asociația Club Sportiv Floreta Timișoara s-a înființat la începutul anului 2015. Este singurul club de scrimă din Timișoara destinat copiilor și adulților. Clubul de scrimă a fost înființat de doi campioni ai României la scrimă. Este vorba de Iulian Teacă și Moisuc Teofil. În prezent, cursurile sunt frecventate de aproximativ 140 de copii de vârste diferite.
„Totodată, clubul nostru constituie un răspuns la cererile tot mai numeroase ale iubitorilor de sport, în general, dar și ale celor interesați de performanță, care doresc să cunoască și alte aspecte din sportul de performanță. Clubul își asumă responsabilitatea pentru atingerea înaltei performanțe prin profesionalism cu aportul substanțial al specialiștilor implicați în instruirea și antrenarea sportivilor”, spune Iulian Teacă, antrenor de scrimă la Clubul Sportiv Floreta Timișoara.
Beneficiile pe care le aduce scrima
Orice sport e util, din mai multe puncte de vedere. Scrima are și ea multe avantaje care contribuie la dezvoltarea fizică și psihică a copiilor. Aceștia învață să lucreze în echipă, își dezvoltă mecanismele gândirii, nivelul de concentrare, dar și calitățile motrice. „Fiecare dintre probele scrimei – spadă, floretă sau sabie – are particularități și regulament propriu, copiii având șansa de a-și alege proba care le place și de a fi creativi pe planșa de scrimă. De a face strategii, de a anticipa mișcările adversarului. Nu în ultimul rând, au șansa de a face parte într-o familie frumoasă, familia de scrimeri, alături de ceilalți sportivi”, transmit reprezentanții Clubului Sportiv Floreta Timișoara.