Copiii, invitați la Târgul de Științe Science Fair
Vineri, în 19 mai, la sediul Școlii Romanian Gifted School (RGS), se organizează prima ediție a Târgului de Științe Science Fair. Acesta poate fi vizitat, începând cu ora 12:00, de toți copiii cu vârste cuprinse între cinci și 18 ani.
Târgul Science Fair este organizat de copii cu abilități înalte și se află la prima ediție. Activitățile vor fi completate de Ziua porților deschise. O oportunitate pentru părinți, bunici, copii și adolescenți să afle numeroase informații despre un sistem de învățământ ce pune accent pe descoperirea și dezvoltarea potențialului copiilor cu un coeficient de inteligență ridicat. Participarea la eveniment este gratuită. Ea se poate face completând un formular care e disponibil aici.
„RGS SCience Fair reunește la standuri proiecte științifice, experimente interactive și interesante. Ariile sunt matematică, biochimie, tehnologie, inginerie, robotică și alte științe. Aceste proiecte sunt realizate de elevii Romanian Gifted School. Au scopul de a pune în practică toate cunoștințele asimilate pe parcursul întregului an școlar. Totodată, prin expunere acestor proiecte la Târgul de Știință, elevii doresc să interacționeze. Să facă schimb de experiență și informații cu toți elevii din București care sunt interesați de cum se pot explica din punct de vedere științific anumite lucruri sau fenomene. Sau cum se pot crea componente ce țin de tehnologie și de crearea roboților”, se arată în comunicatul de presă transmis.
14:00 – 14:30: Sesiune de Q&A – Ultima întâlnire din acest an școlar de tipul „Open Day”. Cei interesați pot primi răspunsuri la întrebări. De asemenea, pot afla mai multe detalii despre procesul de înscriere, programele educaționale și evaluare;
14:00 – 16:00: Vizitarea standurilor.
Romanian Gifted School a fost înființată în 2020 și urmează un curriculum internațional (Bacalaureat internațional și britanic). Predarea se face în limba engleză, iar accentul se pune pe dezvoltarea psiho – emoțională a copilului prin activități coroborate cu psihologia vârstelor. Se ține cont de cele trei vârste ale copilului cu abilități înalte, care reies din evaluarea inițială: vârsta biologică, vârsta cognitivă și cea emoțională. Fondator și director educațional al școlii este Simonei Mitrea, trainer și doctorandă a Facultății de Psihologie și Științele Educației, București, cu tema „Programe pentru copii cu abilități înalte – accelerare și dezvoltare holistică”.
În școală activează peste 40 de traineri și specialiști din diverse domenii. RGS are legături extinse și cu mentori din Statele Unite, Europa și Canada. De asemenea, școala dispune de singurul curs din România certificat de Ministerul Educației pentru psihopedagogia copiilor cu abilități înalte și este afiliată WCGTC (World Council for Gifted and Talented Children).