Cum a prins contur serialul „BatRoți”. Detalii direct de la Cartoonito
Pe Cartoonito a fost lansat, în 18 martie, un nou serial de desene animate plin de acțiune și aventură. Este vorba de o animație captivantă realizată cu ajutorul inteligenței artificiale și inspirată de una din cele mai cunoscute și iubite povești cu supereroi: povestea lui Batman. Cum a prins contur serialul „BatRoți” aflăm chiar de la producători.
Povestea urmărește un grup de vehicule fantastice format din Bam – Batmobilul, Bibi, Red și alții. Aceștia, împreună cu supereroii consacrați Batman, Batgirl și Robin, au misiunea de a apăra orașul de răufăcători. Reprezentanții Cartoonito au stat de vorbă cu doi dintre producătorii serialului, aflând detalii despre cum a prins contur această poveste cu supereroi. Animația are un mesaj central: „Fii tu, în felul tău unic”. Unul din producători a detaliat acest mesaj. „Fiecare dintre noi are ceva special. Iar lucrurile care te fac „diferit” sunt cele care te fac, de fapt, autentic. Și orice copil ar trebui să învețe cum să accepte și să exprime liber această autenticitate. Nu este nimic altceva decât o superputere pe care toți copiii o au”, a explicat producătorul executiv Michael G. Stern.
Pre-producția serialului Batroți a pornit de la echipa Warner Bros., care l-a contactat pe Michael Stern. Scopul? Realizarea unui serial inspirat de universul DC, care să le ofere preșcolarilor șansa de a se identifica cu unul dintre cei mai cunoscuți și iubiți supereroi din toate timpurile – Batman. „Am experimentat cu diverse scenarii. Unul implica doar Batroțile. Altul se concentra foarte mult pe Batman în poveste. Iar altul avea un echilibru între personajele umane și vehicule, povestea pe care am și ales să o dezvoltăm în serial. Simon și echipa sa au dus proiectul pe culmi pe care doar îmi imaginam că vom ajunge”, declară cu satisfacție producătorul Michael Stern.
De ce provocări au avut parte producătorii
Cea mai mare provocare pe care au avut-o producătorii a fost să dezvolte o poveste pe un univers deja cunoscut de generații din întreaga lume. Povestea lui Batman nu e tocmai potrivită pentru copii. Producătorii au avut sarcina de a găsi o cale mai prietenoasă, care să aducă culoare și distracție, dar care să nu trădeze conceptul inițial pe care oamenii îl știu. O altă provocare a fost ilustrarea și personificarea vehiculelor. Ele trebuiau să îndeplinească pe rând funcționalități și roluri diferite. Trebuiau să fie ajutoarele de nădejde ale protagoniștilor umani, dar și să fie pregătite să prindă viață în absența echipei de supereroi.
De ce au optat producătorii serialului să se inspire dintr-o poveste deja cunoscută la nivel global și ce ar mai fi putut aduce nou? Ei bine, alegerea a fost făcută după ce s-a constatat că toate audiențele sunt familiarizate cu povestea și personajul principal. În plus, de-a lungul timpului, a fost observată simpatie și entuziasm, ori de câte ori o nouă producție a fost lansată. Astfel, o nouă abordare se cerea produsă. Pe de altă parte, serialul contribuie și la misiunea Cartoonito: aceea de a celebra copiii în toată unicitatea lor.