Gândacii, deși interesanți pentru copii, sunt periculoși. Care este cea mai bună modalitate de a-i elimina
Organizația Mondială a Sănătății ne avertizează că, odată omorâți, rămășițele gândacilor pot elibera în mediul înconjurător bacterii. Acestea au un potențial dăunător și sunt periculoase pentru cei mici.
Oamenii de știință ne aduc la cunoștință faptul că zdrobirea gândacilor are unele efecte dăunătoare asupra sănătății noastre. Acest avertisment este considerat unul grav, în special în condițiile în care gândacii se află în multe dintre casele noastre.
Gândacii de bucătărie, adaptabilitate extremă
În cazul în care vedem gândaci în interiorul locuințelor noastre, zdrobirea este probabil una dintre cele mai frecvente reacții. Cu toate acestea, zdrobirea gândacilor poate reprezenta un pericol pentru sănătate. Gândacii au o adaptabilitate ridicată și un instinct de supraviețuire mai mare decât multe ființe vii. În cazul în care observăm gândaci care se trezesc după ce au fost omorâți, acest fapt este datorat adaptabilității lor și nu trebuie să ne speriem. Chiar dacă gândacii sunt mici, nu trebuie să îi subestimăm.
Zdrobirea gândacilor, un pericol pentru familie
În general putem crede că strivirea unui gândac este cea mai eficientă modalitate de a scăpa de el. Aceasta nu este cea mai bună opțiune. Un gândac poate supraviețui mai multe luni fără hrană și încă mai elimină bacterii, în timp ce este grav rănit. Potrivit entomologilor experți, gândacul mediu poate ridica de 900 de ori greutatea sa! Flexibilitatea corpului lor permite gândacilor să își transfere energia pe picioare, ajutându-i să scape din situații periculoase.
Cea mai bună metodă pentru a elimina gândacii
Cea mai bună metodă de a elimina gândacii de bucătărie este fumigația. Indiferent de ceea ce facem, gândacii sunt niște mici dușmani rezistenți. Ei pot să se prefacă că nu mai sunt în viață, să aștepte să treacă orice pericol și să se târască spre ascunzătoarea lor, chiar dacă sunt striviți! Uneori, când strivim un gândac, am putea crede că nu mai este o problemă. Dar nu este adevărat. Pentru început, s-ar putea să fie chiar viu!
Rămășițele gândacilor, sursă de bacterii
OMS, printre alte organizații, a evidențiat toate bolile pe care le poate purta gândacul comun. Aceste bacterii, care sunt cazuri mai frecvente decât ar părea, pot provoca crize de astm sau alergii atunci când sunt inhalate. Bacterii precum salmonella, streptococi și stafilococi sunt doar câteva dintre cele pe care gândacii de bucătărie le pot transmite oamenilor după ce au fost călcați în picioare. Aceste bacterii se pot depune și în intestin și pot duce la afecțiuni precum diaree, holeră, febră tifoidă și dizenterie, printre altele.
Gândacul în lumea copiilor
Deși este considerat periculos, gândacul este o insectă iar insectele au fascinate mereu copiii. Din acest motiv au apărut și numeroase animații cu micile vietăți.
În Insecte pe viață, trei prieteni Bug se află într-un oraș nou, mai interesant și mai plin de aventuri decât oriunde au mai fost. Este un motel degradat, dar din punctul lor de vedere este o metropolă întinsă, plină de viață, cu o atmosferă colorată americană din anii 50. Un alt exemplu este serialul Robo gândăcelul, serial în care Rube, un gândăcel incredibil de optimist dar destul de încet în gândire, este răpit de un om de știință nebun, care plănuiește să transforme mii de gândăcei în sclavi computerizați.