Simularea Evaluării Naționale s-a încheiat. Urmează simularea bacalaureatului
Simularea probelor din cadrul Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a 2022-2023 s-a încheiat ieri. Urmează simularea probelor scrise din cadrul examenului național de bacalaureat (27 – 30 martie 2023).
Ultima probă scrisă prevăzută în calendarul simulării Evaluării Naționale a absolvenților de clasa a VIII-a (EN VIII) s-a desfășurat ieri, 22 martie, la Limba şi literatura maternă.
Potrivit informațiilor furnizate de inspectoratele școlare județene au fost prezenți 10.056 de elevi din cei peste 10.900 de elevi (aparținând minorităților naționale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă), înscriși în clasa a VIII-a la începutul acestui an școlar.
Când se afla rezultatele
Rezultatele vor fi comunicate în data de 29 martie 2023. Vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situații în parte, scopul fiind îmbunătățirea performanțelor școlare.
Notele obținute nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului, aceste note pot fi trecute în catalog.
Urmează simularea bacalaureatului
Conform calendarului aprobat de Ministerul Educației, în perioada 27 – 30 martie 2023 va avea loc simularea probelor scrise ale examenului național de bacalaureat.
Simularea probelor scrise ale examenului național de bacalaureat 2023 se organizează la următoarele disciplinele. Limba și literatura română, limba și literatura maternă (pentru elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale). La acestea se adaugă matematică, istorie, fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare și comunicare, psihologie, economie, sociologie și filosofie.
Cum se elaborează subiectele
Subiectele sunt elaborate pe baza conținuturilor şi a competențelor asociate acestora, conform programelor aprobate de Ministerul Educației. Subiectele și baremele se afișează în fiecare zi cu probă de examen, la ora 15:00, aici. Obiectivele urmărite prin organizarea simulărilor sunt familiarizarea elevilor cu rigorile unei examen real și optimizarea rezultatelor obţinute de către elevi la finalul studiilor gimnaziale/liceale.
Alte informații utile sunt publicate în ghidul disponibil aici.