Elevii români, în topul celei mai mari competiții de matematică din lume
Sistemul românesc de învățământ are problemele lui. Totuși, avem și cu ce să ne mândrim. Elevii români au reușit să ocupe locuri în topul celei mai mari competiții de matematică din lume. Competiția mondială World Maths Day a ajuns la cea de-a 16-a ediție, elevii participanți testându-și cunoștințele live, în 20 de sesiuni a 60 de secunde.
Mai mulți elevi de la Școala Quantum din Pipera au obținut locurile I, II și III în România la renumita competiție. Clasa pregătitoare s-a clasat pe primul loc în România, pe locul al doilea în Europa și pe locul al 20 – lea la nivel mondial. Școala a înregistrat rezultate remarcabile și la clasele mai mari. La nivel național clasa a II-a a obținut locul II și clasa a III-a a obținut locul III. Ambele s-au numărat printre primele 560 de clasificate din întreaga lume. Succesul se datorează atât elevilor dedicați și profesorilor implicați, cât și unui model educațional nou și a mediului în care copiii pot învăța și își pot atinge potențialul.
„La Școala Quantum avem o preocupare deosebită pentru abordări integrate și grijă pentru nevoile reale ale copiilor. Atât din punct de vedere pedagogic, cât și, mai ales, psihologic. Copiii nu au doar nevoi cognitive. De multe ori, nevoile emoționale sau de dezvoltare psiho – motrică sunt cele care blochează valorificarea potențialului lor cognitiv. Identificarea acestor particularități ne ajută să ne construim atât o direcție generală de acțiune, cât și declinarea acesteia pe componente individuale, pentru fiecare copil”, a declarat Diana Șerban, fondatoarea Școlii Quantum.
Performanțe incredibile și pe cont propriu
Elevii au înregistrat și performanțe individuale excelente. La nivel național, toți elevii din clasa pregătitoare s-au clasat pe primele opt locuri. Alessia Mihaela Radu (clasa a II-a) a ocupat locul I, iar Raul Vizintin (clasa a III-a) locul al 6 – lea. Trei elevi, Aaron, Alessia și Raul, s-au clasat printre primii 1.000 la nivel mondial. Un rezultat de excepție având în vedere că în edițiile sale competiția World Maths Day a implicat milioane de elevi. Competiția a implicat atât provocări matematice cronometrate, cât și activități menite să-i ajute pe elevi să-și dezvolte abilitățile matematice și încrederea în sine.
Formula de bază a Școlii Quantum este folosirea instrumentelor educaționale inovatoare și crearea unui mediu de încredere și încurajare. „Principalele abilități pe care copilul ar trebui să le aibă după ciclul primar țin de gestionarea autonomiei și independenței pentru rezolvarea propriilor nevoi. Emoționale și cognitive. Aici ne referim atât la modul în care elevii comunică aceste nevoi, cât și la modul în care reușesc să găsească resursele interioare pentru a le rezolva. Cooperarea și construirea unor relații autentice și echilibrate sunt cele mai importante achiziții la această vârstă. Putem vorbi despre valorificarea potențialului cognitiv al copilului doar în condițiile în care este echilibrat emoțional, are o bună evoluție neuropsihică și motrică”, a completat Diana Șerban, fondatoarea Școlii Quantum.