Locuri de poveste din România. Noi trasee tematice ce așteaptă să fie descoperite
Locuri de poveste din România. Deși putem vizita locuri frumoase din afara țării, e important să știm că și la noi sunt o mulțime de obiective turistice. Unele mai interesante decât altele. România e o țară fabuloasă, cu toate formele de relief, care merită să fie descoperită. De aceea, continuăm rubrica noastră despre locuri de poveste din România. Copii, dați-le idei părinților!
Vremea bună e pe drum, așa că vă puteți stabili deja vacanțele în natură. Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a inaugurat două trasee tematice care așteaptă să fie descoperite. Unul dintre ele a fost creat de către Direcția Silvică Sibiu și poartă numele „Descoperă secretele pădurii”. Traseul este amplasat în Rezervația Naturală „Parcul Natural Dumbrava Sibiului”, rezervație ce se întinde pe o suprafață de 933 de hectare. Aceasta se află în apropierea Muzeului Civilizației Populare Tradiționale „ASTRA”, unul din cele mai mari muzee în aer liber din țară, și a Grădinii Zoologice din Sibiu.
Traseul tematic, de dificultate ușoară, are o lungime de 1 km, care poate fi parcursă în aproximativ 30 – 40 de minute. În plus, traseul e și inteligent. Turiștii vor descoperi pe parcursul plimbării 18 coduri QR care oferă, sub formă text și audio, o mulțime de informații interesante despre pădure. Traseul se poate parcurge cu însoțitor, prin solicitare prealabilă la direcția silvică, sau fără însoțitor. Harta și regulile de vizitare sunt disponibile aici.
Un traseu tematic asemănător, inaugurat la Neamț
„Descoperă secretele pădurii – Prin pădurile Neamțului” este un alt traseu tematic. El a fost inaugurat la Neamț. La el au pus umărul cei de la Direcția Silvică Neamț, Ocolul Silvic Târgu Neamț și Parcul Natural Vânători Neamț. Traseul pornește de al Centrul de Vizitare al Parcului Natural Vânători Neamț ți se continuă până la Grădina Zoologică Dragoș Vodă. La fel ca la Sibiu, și aici au fost amplasate coduri QR care oferă o mulțime de informații interesante despre pădure.
Traseul are un grad de dificultate redusă, o lungime de 1,2 km, distanță care poate fi parcursă în aproximativ 30 – 40 de minute. Primii care au descoperit secretele pădurii au fost 140 de elevi de la Liceul Petru Rareș din Piatra Neamț. Traseul poate fi vizitat pe parcursul întregului an fără însoțitor sau cu însoțitor prin solicitare prealabilă.