Distracție mare la Aquatim în weekend – povești, OZN-uri, misterele apei și tururi ghidate
Cu siguranță ați aflat ca la Timișoara a avut loc deschiderea oficiala a Programului Cultural Timisoara 2023, Capitala Europeana a Culturii. Locuitorii orașului Timisoara, dar și turiștii prezenți, au avut parte de o gama diversa de evenimente, pentru toate vârstele. Weekend-ul acesta a fost distracție mare și la Aquatim.
Dragi copii, vă spunem un secret : apa este misterioasă și magică. Dacă vreți să aflați secretele apei, nu ezitați să vizitați uzinele de apă din Timișoara. Asta au făcut in weekend sute de copii și părinți. Cele două uzine de apă oferă spații generoase pentru expoziții, concerte, proiecții de film, videomapping, activități pentru copii, vizite ghidate tematice, cu secvențe din istoria orașului etc. „Branșament cultural la Uzina de apă” prezintă două LOCURI inedite ale orașului și realizează CONEXIUNI între public și artiști, oameni și patrimoniu.
Peste 300 de oameni s-au strâns sambata, 18 februarie, la Uzina de Apă Industrială, str. Frederic Mistral, nr. 1. In timp ce părinții au descoperit fostul Stabiliment al Apei de Stropit, copiii au ajutat- o pe autoarea Ramona Miza sa deschidă cufărul cu povesti. Au aflat despre Coliba Zânei Furtună, o poveste terapeutică, ne învață să vedem și dincolo de aspectul fizic al unei persoane. După care au fost invitați la Jocuri educative AquaKids, Apă sigură: mit sau realitate și Descoperă lunca.
Povești cu IZN-uri și misterele apei
Distracție mare a fost sâmbătă si la Uzina de Apă Urseni Calea Urseni, nr. 26. A aflat ca in curând, probabil prin luna mai, va fi inaugurat acolo viitorul Muzeu al Apei Timișoara. Cu siguranță ca la inaugurare vor fi din noi o mulțime de activități pentru copii, noi va povestim ce am văzut sâmbătă. OZN-uri si extratereștrii. Da da, nu e o gluma. La Uzina de Apa puteți intra într-un OZN. Dar nu va spunem mai multe, mai bine urmăriți pagina de Facebook a Aquatim ca sa aflați când mai puteți intra in OZN.
Povesti despre OZN-uri si apă au creat câteva zeci de copii la atelierul Scriu, deci citesc, susținut de scriitorul și jurnalistul cultural Robert Șerban. A fost un atelier de literatură pentru copii între 6 și 106 ani. Cei mari au vizitat uzine, au aflat misterele apei apoi i-au ajutat pe cei mici la vânătoarea de indicii. O distracție pe cinste!